Tips για μαμάδες: Επτά tips που θα κάνουν το σιδέρωμα «παιχνιδάκι»

Απλά μυστικά για να γλιτώσετε κόπο και χρόνο.

Tips για μαμάδες: Επτά tips που θα κάνουν το σιδέρωμα «παιχνιδάκι»

Τα απανωτά πλυντήρια και το δίχως τέλος σιδέρωμα είναι κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας κάθε μαμάς. Τα καλά νέα είναι ότι με μερικά απλά tips μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία του σιδερώματος πολύ πιο εύκολη και να γλιτώσετε κόπο και φυσικά πολύτιμο χρόνο. Ας τα δούμε ευθύς αμέσως.

Μη γεμίζετε το πλυντήριο

Βάζοντας λιγότερα ρούχα στον κάδο του πλυντηρίου, κατά τη διάρκεια της πλύσης, το ζεστό νερό και ο ατμός εισχωρούν καλύτερα στις ίνες με αποτέλεσμα να μειώνονται οι ζάρες ακόμα και όταν στεγνώσουν.

Ψεκάστε τα πουκάμισα πριν τα σιδερώσετε

Δεν χρειάζεται να έχετε κάποιο ειδικό προϊόν, αρκεί ένα δοχείο ψεκασμού με νερό. Η extra υγρασία θα κάνει τα πουκάμισα να σιδερωθούν πιο εύκολα και γρήγορα.

Κρεμάστε τα ασιδέρωτα ρούχα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα

Στοιβάζετε κι εσείς τα ασιδέρωτα ρούχα σε μία καρέκλα μέχρι να το πάρετε απόφαση να ξεκινήσετε το σίδερο; Μέγα λάθος. Κρεμώντας τα ρούχα αμέσως μόλις στεγνώσουν, θα κάνουν λιγότερες ζάρες και το σιδέρωμά τους θα γίνει σε χρόνο dt.

lathi siderwma

Σιδερώστε τα ρούχα σας με σειρά

Ξεκινήστε με αυτά που χρειάζονται χαμηλότερη θερμοκρασία. Έτσι, όταν θα έρθει η ώρα να σιδερώσετε αυτά με την υψηλότερη, το σίδερο θα έχει ήδη ζεσταθεί αρκετά και θα κάνετε πιο γρήγορα.

Αποφύγετε τις κυκλικές κινήσεις

Σύμφωνα μάλιστα με τους ironing experts, ο καλύτερος τρόπος για να σιδερώνουμε τα ρούχα είναι κάνοντας ευθείες κινήσεις προς μία κατεύθυνση.

Χρησιμοποιήστε τον ατμό όσο περισσότερο μπορείτε

Αυτό μπορεί ήδη να το κάνετε, αλλά καλού κακού σας το υπενθυμίζουμε. Ο ατμός εξαφανίζει τις ζάρες πολύ πιο εύκολα και χρησιμοποιώντας τον θα γλιτώσετε πολύτιμο χρόνο και κόπο.

Καθαρίζετε την πλάκα του σίδερου

Ένα σίδερο με βρώμικη πλάκα δεν έχει την ίδια απόδοση, το πιο βασικό όμως είναι ότι μπορεί να καταστρέψει τα ρούχα σας. Θυμηθείτε το κόλπο για να καθαρίσετε το σίδερό σας εύκολα και γρήγορα εδώ.

Πηγή: onegoodthingbyjillee.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved