Υπνοθεραπεία: Τι λέει η επιστήμη για την αποτελεσματικότητά της και τι είναι το Hypnomothering

Τι είναι η υπνοθεραπεία, τι το hypnomothering και σε τι μπορεί να βοηθήσει μια μαμά, σύμφωνα με την επιστήμη.

Υπνοθεραπεία: Τι λέει η επιστήμη για την αποτελεσματικότητά της και τι είναι το Hypnomothering
Bigstock

Όταν σκέφτεστε τη λέξη «ύπνωση », μπορεί να φαντάζεστε ένα άτομο σε κατάσταση υπερβολικής χαλάρωσης να εκτίθεται μπροστά σε κοινό.

Ενώ αυτή η χρήση της ύπνωσης προορίζεται μόνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς, η κλινική ύπνωση στοχεύει να βοηθήσει άτομα που πάσχουν από διάφορες φοβίες έως και δερματικές παθήσεις.

Τι είναι η κλινική ύπνωση ή αλλιώς υπνοθεραπεία;

Η ύπνωση είναι μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης κατά την οποία το υπνωτισμένο άτομο έχει πλήρη συνείδηση και νιώθει όλα τα εξωτερικά ερεθίσματα.

Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να συμβεί όταν είστε χαμένες στις σκέψεις σας χάνοντας την αίσθηση του χρόνου ή όταν νυστάζετε πολύ ή ακόμα όταν αισθάνεστε ακατάπαυστη πλήξη.

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, ένα υπνωτισμένο άτομο έχει πάντα τον έλεγχο και δεν μπορεί να κάνει πράγματα παρά τη θέλησή του.

Η υπνοθεραπεία είναι η καθοδηγούμενη ύπνωση που προκαλεί σκόπιμα μια χαλαρή κατάσταση προκειμένου να επιτρέψει στο θεραπευόμενο άτομο να φτάσει τις υποσυνείδητες σκέψεις του και να τις αντικαταστήσει με πιο θετικές. Η χαλαρή αυτή κατάσταση μπορεί να το βοηθήσει να δει τα συναισθήματά του με διαφορετική οπτική γωνία καθώς και να καταφέρει να αλλάξει συμπεριφορά, στάση και αντιλήψεις.

Τι λέει η επιστήμη για την αποτελεσματικότητά της;

Έρευνα του Πανεπιστημίου Yale έδειξε ότι η υπνοθεραπεία μπορεί να είναι ευεργετική για ένα ευρύ φάσμα συμπεριφορικών και ψυχολογικών θεμάτων. Η ύπνωση αποδείχθηκε πως βοηθά στην ανακούφιση από το άγχος κατά τη διάρκεια στρεσογόνων καταστάσεων.

Πρόσθετη έρευνα έχει δείξει ότι η υπνοθεραπεία φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενη ως συμπληρωματική θεραπεία για αντιμετώπιση παιδικών τραυμάτων αλλά και δερματικών παθήσεων .

Επιπλέον, αποδείχθηκε ότι βοηθά παιδιά και ενήλικες που υποφέρουν από κνησμό και απώλεια ύπνου λόγω ατοπικής δερματίτιδας .

Τι είναι το HypnoMothering;

Το HypnoMothering (ύπνος + μητρότητα) διδάσκει στις μητέρες εύκολες και γρήγορες τεχνικές αυτο-ύπνωσης ώστε να διατηρήσουν την ηρεμία και την ισορροπία κατά τις δύσκολες μέρες.

Είναι η υπνοθεραπεία χρήσιμη για τις μητέρες;

Σύμφωνα με το noteworhtybirths.com ναι. Τι προσφέρει;

  • Γρήγορη χαλάρωση: Η ύπνωση παρέχει εύκολες στην εκμάθηση τεχνικές για να χαλαρώσει γρήγορα το σώμα της μαμάς.
  • Θετικές σκέψεις: Οι γρήγορες τεχνικές αυτο-ύπνωσης επιτρέπουν στις μητέρες να αξιοποιούν τα θετικά τους συναισθήματα ακόμα και όταν έχουν μια δύσκολη μέρα.
  • Σύνδεση με το μωρό: Η ύπνωση βοηθά τη μητέρα να συνδεθεί με το μωρό της.

Είναι το HypnoMothering για εσάς;

Μέλλουσες μαμάδες: Το HypnoMothering δημιουργήθηκε για να προετοιμάσει τις γυναίκες για τη μητρότητα.

Μητέρες με μωρά κάτω των 3 ετών: Ειδικές ασκήσεις υπνοθεραπείας έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τις μητέρες να βρουν ισορροπία και ενέργεια κατά τα πρώτα χρόνια της μητρότητας.

Εάν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε την υπνοθεραπεία, είναι σημαντικό να βρείτε έναν πιστοποιημένο/η επαγγελματία με εμπειρία .

Πηγές:noteworthybirths.com/ fitday.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved