Τρόποι να ενισχύσει το ζευγάρι τη σχέση του μετά την απόκτηση παιδιού

Πώς το ζευγάρι θα έρθει πιο κοντά μετά τη γέννηση του παιδιού.

Τρόποι να ενισχύσει το ζευγάρι τη σχέση του μετά την απόκτηση παιδιού
Bigstock

Η απόκτηση ενός παιδιού αλλάζει την ταυτότητα της γυναίκας αλλά και του άνδρα, δημιουργώντας μια εντελώς νέα διάσταση για το ποια /ος είναι και τους ρόλους που έχει ως άτομο, ως σύντροφος και τώρα, ως γονέας.

Η υιοθέτηση αυτού του νέου ρόλου σημαίνει αντιμετώπιση νέων προκλήσεων. Οι περισσότερες σχετίζονται με την ανατροφή του παιδιού η οποία συχνά προκαλεί αύξηση των συγκρούσεων.

Και οι δύο σύντροφοι εξισορροπούν τις απαιτήσεις της εργασίας, της οικογένειας και της ζωής τους ενώ λειτουργούν με ελάχιστο ύπνο. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι εξαιτίας όλων των παραπάνω, συχνά δημιουργούνται εντάσεις και οι αφορμές είναι ασήμαντες.

zeygari-thelei-koritsi.jpg

Τι μπορεί να κάνει το ζευγάρι για να έρθει πιο κοντά;

Καταμερισμός εργασιών

Η επικοινωνία και ο διάλογος ανάμεσα στο ζευγάρι είναι το Α και το Ω για μια υγιή σχέση. Αν καθορίσει τι μπορεί να κάνει ο ένας και τι ο άλλος, θα αποφευχθούν εντάσεις και νεύρα που προέρχονται συνήθως από την κούραση και τη ρουτίνα.

Χρόνος για το ζευγάρι

Προφανώς και ένα παιδί θα έχει την αμέριστη προσοχή του, όμως πάντα μπορεί να υπάρξει λίγος χρόνος για το ζευγάρι. H προετοιμασία του δείπνου ή η παρακολούθηση μιας ταινίας στον καναπέ είναι μια καλή αφορμή για να μιλήσει ο καθένας για τη μέρα του, ήρεμα και χαλαρά. Βασική προϋπόθεση, να κλείσουν και οι δύο τα κινητά.

Με τον ίδιο τρόπο που τα παιδιά χρειάζονται φροντίδα και προσοχή, με παρόμοιο τρόπο πρέπει να καλλιεργηθεί η σχέση μεταξύ του ζευγαριού ώστε να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να ευδοκιμεί.

1656108742415-390015982-atairiasto-zeygari-2.jpg

Ερωτική επαφή

Το αυθόρμητο πάθος που υπήρχε μεταξύ των συντρόφων πριν από τα παιδιά μπορεί να μην είναι πλέον εφικτό ή ρεαλιστικό. Η κούραση κυριαρχεί… Μέχρι να αποκοιμηθεί το παιδί, και οι δύο είναι συχνά τόσο κουρασμένοι που ίσα που προλαβαίνουν να πουν καληνύχτα.

Είναι σημαντικό λοιπόν να μάθει να εκτιμά το ζευγάρι τις μικρές στιγμές που έχει μεταξύ του. Γραπτά σημειώματα - μηνύματα ή ένα αυθόρμητο ρομαντικό δείπνο μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της παιχνιδιάρικης διάθεσης.

Όρια και αντοχές

Μια άλλη επίδραση της κοινωνικής πίεσης στους νέους γονείς είναι ότι συχνά αισθάνονται υποχρεωμένοι να αναλάβουν ενεργούς ρόλους σε όλες τις πτυχές της ζωής του παιδιού τους. Αν όμως νιώθουν ότι πιέζονται υπερβολικά καλό είναι να βάλουν όρια και να γνωστοποιήσουν τις αντοχές τους.

zeygari-tsakonetai.jpg

Αυτοφροντίδα

Η ανατροφή του παιδιού είναι προτεραιότητα αλλά δεν είναι εγωιστικό για το ζευγάρι να φροντίζει τις δικές του ανάγκες.

Όταν το ζευγάρι είναι καλά μεταξύ του αυτό γίνεται αντιληπτό από το παιδί με πολλαπλούς τρόπους και είναι προς όφελος όλης της οικογένειας.

Πηγή: www.mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved