Μάσκες ματιών: Εξαφανίστε το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους με δύο μόνο υλικά

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι ένα πρόβλημα κοινό για τις περισσότερες γυναίκες.

Μάσκες ματιών: Εξαφανίστε το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους με δύο μόνο υλικά

Συνήθως είναι πιο έντονοι όταν είμαστε κουρασμένες και άυπνες. Ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που κάτω από τα μάτια μας σχηματίζονται αυτοί οι …δυσάρεστοι μαύροι κύκλοι. Η κακή διατροφή, το ξηρό δέρμα, η πολύωρη χρήση του υπολογιστή αλλά και η κληρονομικότητα είναι μερικές από τις κυριότερες αιτίες εμφάνισής τους.

Όμως, μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτούς τους αντιαισθητικούς κύκλους, χρησιμοποιώντας δύο φυσικά υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας:

Μάσκα ματιών με αγγούρι

Το αγγούρι δίνει μεταξύ άλλων και λάμψη τόσο στο δέρμα όσο και τα μάτια. Απλά ξεφλουδίστε ένα αγγούρι και τοποθετήστε τις φλούδες επάνω στα μάτια για 15-20 λεπτά. Χαλαρώστε και θα δείτε το πρήξιμο να υποχωρεί και τους μαύρους κύκλους να εξαφανίζονται.

Μάσκα ματιών με πατάτα

Η φλούδα πατάτας είναι ίσως ένα από τα πιο αποτελεσματικά κόλπα για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και το πρήξιμο. Τρίψτε λίγη ωμή πατάτα μαζί με λίγο αγγούρι, στύψτε τον χυμό τους, βουτήξτε βαμβακάκια και αφήστε τα επάνω για τουλάχιστον 20 λεπτά. Αν πάλι βαριέστε να τρίβετε πατάτες και αγγουράκια, απλά τοποθετήστε φλούδα πατάτας επάνω στα μάτια σας.

Διαβάστε επίσης

DIY: Σπιτική μάσκα ματιών για κουρασμένα μάτια
Μάσκες ματιών: 6 σπιτικές μάσκες που θα σας βοηθήσουν να εξαφανίσετε πρησμένα μάτια και μαύρους κύκλους
Μάσκα ματιών: Τρεις τρόποι να εξαφανίσετε πρήξιμο και μαύρους κύκλους

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved