Το έλαιο δεντρολίβανου δυναμώνει τα μαλλιά; Τι απαντούν δερματολόγοι

Τα οφέλη του ελαίου δεντρολίβανου για τα μαλλιά σας.

Το έλαιο δεντρολίβανου δυναμώνει τα μαλλιά; Τι απαντούν δερματολόγοι
Bigstock

Προερχόμενο από το φυτό Rosmarinus officinalis, το έλαιο δεντρολίβανου είναι γνωστό για τις ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές του ιδιότητες ενώ παράλληλα θεωρείται ιδανικό για την υγεία των μαλλιών.

elaio-pefkou.jpg

Ποια είναι τα οφέλη του ελαίου δεντρολίβανου για τα μαλλιά;

«Το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να βοηθήσει στην περιποίηση και την ενδυνάμωση των μαλλιών καθώς μειώνει τη φθορά και το σπάσιμο, κάνοντας τα μαλλιά να φαίνονται πιο δυνατά», λέει η Δρ Marisa Garshick, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη και προσθέτει: «Επιπλέον, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη των μαλλιών. Θεωρείται επίσης ότι βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία, αυξάνοντας τη ροή του αίματος, ενισχύει την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών».

Όμως και η Δρ Michele Green, επίσης δερματολόγος, λέει ότι οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ελαίου δεντρολίβανου βοηθούν στην προστασία των μαλλιών από το οξειδωτικό στρες και τους περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες όπως η υπεριώδης ακτινοβολία και η ρύπανση. Και δεν είναι μόνο αυτό. «Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση και στην πρόληψη της τριχόπτωσης που προκαλείται από φλεγμονή των τριχοθυλακίων και του τριχωτού της κεφαλής», αναφέρει χαρακτηριστικά.

mallia-talaiporimena.jpg

Πώς να χρησιμοποιήσετε το έλαιο δεντρολίβανου στα μαλλιά

«Το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να παραμείνει από μερικές ώρες έως όλη τη νύχτα στο τριχωτό της κεφαλής, εεπομένως είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του προϊόντος», λέει η Δρ Green. Μπορεί επίσης να αναμιχθεί με το σαμπουάν ή τις κρέμες μαλλιών σας ως μέρος της ρουτίνας περιποίησης τους αλλά όταν χρησιμοποιείτε δεντρολίβανο μόνο του, είναι σημαντικό να το αραιώσετε με ένα άλλο έλαιο (jojoba, καρύδας ή αργκάν) πριν την εφαρμογή.

Όσο για το πώς ακριβώς να αραιώσετε το έλαιο δεντρολίβανου για θεραπείες μαλλιών και τριχωτού της κεφαλής, προσθέστε δύο ή τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου, το οποίο είναι πολύ ισχυρό, σε περίπου δύο κουταλιές της σούπας άλλου ελαίου.

Η Δρ Marisa Garshick σημειώνει ότι μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να δείτε βελτίωση - όπως και με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία μαλλιών - επομένως η συνέπεια είναι το κλειδί.

Με πληροφορίες από το edition.cnn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved