Τζίντζερ: Βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τζίντζερ στα μαλλιά;

Τζίντζερ: Βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα;

Το τζίντζερ έχει οφέλη και για το τριχωρό της κεφαλής. 

Bigstock

Το τζίντζερ δίνει γεύση στα φαγητά και είναι γνωστό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Έρευνες δείχνουν ότι καταπολεμά τις ναυτίες, ανακουφίζει από πόνους, ενώ οι ενώσεις του θεωρούνται ευεργετικές και για το τριχωτό της κεφαλής και το δέρμα.

Μπορεί το τζίντζερ να κάνει τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα;

Το τζίντζερ ενισχύει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής μειώνοντας έτσι θεωρητικά την πρόωρη απώλεια μαλλιών. Ωστόσο, το κατά πόσο πράγματι μπορεί να συμβάλλει στην πιο γρήγορη ανάπτυξη της τρίχας, δεν έχει αποδειχθεί από την επιστημονική κοινότητα.

Ωστόσο, κάποιες ιδιότητές του έχουν αποδεδειγμένα οφέλη για το τριχωτό της κεφαλής. Πιο συγκεκριμένα:

  • Περιέχει αντιοξειδωτικά. Το τζίντζερ περιέχει αντιοξειδωτικές ενώσεις που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες βλάπτουν το δέρμα και μπορεί να συμβάλλουν στην τριχόπτωση.
  • Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ μπορούν να καταπραΰνουν το ερεθισμένο, φλεγμονώδες δέρμα του τριχωτού της κεφαλής, όπως σε περιπτώσεις πιτυρίδας. Η φλεγμονή του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών.
  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Με την αύξηση στην κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής συσσωρεύονται στην περιοχή περισσότερα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα, για να θρέψει το δέρμα και να προωθήσει την ανάπτυξη των μαλλιών.
  • Μειώνει την ευθραυστότητα και αυξάνει τη δύναμη των μαλλιών. Δεδομένου ότι το τζίντζερ περιέχει λιπαρά οξέα, μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση των μαλλιών για να μειώσει την ευθραυστότητα και να τα κάνει πιο δυνατά.
  • Προλαμβάνει και αντιμετωπίζει την ακμή στο κεφάλι. Δεδομένου ότι το τζίντζερ έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσει με τα ξεσπάσματα ακμής στο τριχωτό της κεφαλής. Η ακμή μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών.

Τα παραπάνω οφέλη δεν συνεπάγονται ότι το τζίντζερ μπορεί πράγματι να συμβάλλει στην πιο γρήγορη ανάπτυξη της τρίχας. Μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος για να αποτρέψει την τριχόπτωση λόγω ορισμένων καταστάσεων, όπως η φλεγμονή που προκαλείται από την πιτυρίδα ή την αλωπεκία. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα που να υποστηρίζουν ότι η χρήση του τζίντζερ ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved