Ομορφιά για μαμάδες: 5 μυστικά για σωστό λούσιμο μαλλιών που πρέπει να γνωρίζετε

 Το σωστό λούσιμο έχει τα μυστικά του. 

Ομορφιά για μαμάδες: 5 μυστικά για σωστό λούσιμο μαλλιών που πρέπει να γνωρίζετε

Θρέψτε το τριχωτό της κεφαλής σας και δυναμώστε τα μαλλιά σας με πρακτικές και εύκολες συμβουλές που αφορούν το σωστό λούσιμο.

Δεν χρειάζεται να αναθεωρήσετε πλήρως την τρέχουσα ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας και να αγοράσετε νέα προϊόντα.

Με ορισμένες απλές συμβουλές και κόλπα θα δείτε μεγάλη βελτίωση στα μαλλιά σας σε λίγες μέρες.

Ξεκινήστε από τον τρόπο που λούζετε τα μαλλιά σας:

2c2d5244-ladi-mallia.jpg

Γυναίκα περιποιείται τα μαλλιά της

Λάδι στα μαλλιά

Κάντε μασάζ με λίγο λάδι καρύδας, ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σας μια ώρα πριν μπείτε στο ντους ή πριν τα λούσετε. Χρησιμοποιήστε χλιαρό ή δροσερό νερό καθώς το ζεστό νερό μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας με τον ίδιο τρόπο όπως η θερμότητα από το πιστολάκι ή άλλων συσκευών styling .Πάντα να λούζετε τα μαλλιά σας είτε με χλιαρό είτε με δροσερό νερό για να διατηρήσετε την υγρασία που χρειάζονται.

Αραιώστε το σαμπουάν

Αν συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα σαμπουάν όταν λούζετε τα μαλλιά σας, ήρθε η ώρα να αλλάξετε τακτική. Το σαμπουάν αφαιρεί από τα μαλλιά σας τα φυσικά τους έλαια, αφήνοντάς τα στεγνά. Για να μην συμβεί αυτό, αραιώστε 1-2 δόσεις σαμπουάν σε μισή κούπα νερό και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το για να λουστείτε.

lathi-lousimo-malliwn.jpg

Γυναίκα λούζει τα μαλλιά της

Κάντε απαλό μασάζ

Μην τρίβετε δυνατά το κεφάλι σας όταν λούζεστε. Αντίθετα, κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά σας με τα δάχτυλά σας με μικρές, κυκλικές κινήσεις. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγετε το υπερβολικό μπέρδεμα των μαλλιών.

Εφαρμόστε conditioner μόνο στις άκρες

Εφαρμόστε conditioner μόνο από το μέσο έως τις άκρες των μαλλιών σας και ξεπλύνετε μετά από 2 λεπτά, αποφεύγοντας να το απλώσετε σε όλο το μήκος ( από τη ρίζα έως τις άκρες).

Μη λούζεστε καθημερινά

Η τελευταία και πιο σημαντική συμβουλή για το λούσιμο των μαλλιών σας είναι η εξής: μη λούζεστε καθημερινά. Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι τα μαλλιά σας με αυτό τον τρόπο διατηρούνται καθαρά, στην ουσία αφυδατώνονται καθώς αφαιρούνται τα φυσικά έλαιά τους και κάνοντάς τα πιο επιρρεπή στο σπάσιμο και την πτώση των μαλλιών.

Πηγή: stylecraze.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved