Tips για μαμάδες: Θαυματουργές σπιτικές μάσκες προσώπου με καρπούζι

  • Τα οφέλη του καρπουζιού για την επιδερμίδα
  • Δείτε τις τρείς πιο εύκολες σπιτικές μάσκες ομορφιάς, που είναι ότι πρέπει για το καλοκαίρι!
Tips για μαμάδες: Θαυματουργές σπιτικές μάσκες προσώπου με καρπούζι

Το καρπούζι, εκτός από το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού και σύμμαχος της υγείας μας, αποτελεί και ένα… θησαυρό ομορφιάς!

Η κόκκινη και ζουμερή σάρκα του, αποτελεί μία όαση στη ζέστη του καλοκαιριού, και εκτός από τον οργανισμό μας, μπορεί να δροσίσει εξίσου καλά και αποτελεσματικά την επιδερμίδα μας.

Τα οφέλη του καρπουζιού για την επιδερμίδα

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, το καρπούζι έχει πολλά οφέλη και για την επιδερμίδα, για αυτό και χρησιμοποιείται σε πολλές σπιτικές μάσκες και κρέμες. Ας δούμε τα οφέλη του αναλυτικά:

Το καρπούζι περιέχει περίπου 40% παραπάνω λυκοπένιο από ότι η ντομάτα. Το λυκοπένιο προστατεύει το δέρμα, το κάνει πιο λαμπερό και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Το καρπούζι είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Ε, οι οποίες προστατεύουν την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες και βοηθούν στην ανάπλαση του δέρματος.

Ως γνωστόν, το καρπούζι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, συνεπώς ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος, χωρίς ωστόσο να την κάνει λιπαρή.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και απευθείας πάνω στο δέρμα σε ήπια ηλιακά εγκαύματα. Το καρπούζι θα σας δροσίσει και επειδή έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες θα σας ανακουφίσει από τον πόνο και θα εξαφανίσει την ερυθρότητα.

Το καρπούζι ενισχύει επίσης την παραγωγή κολλαγόνου και προλαμβάνει από την εμφάνιση ρυτίδων και άλλων σημαδιών γήρανσης.

Δείτε τις τρείς πιο εύκολες σπιτικές μάσκες ομορφιάς, που είναι ότι πρέπει για το καλοκαίρι!

Το κυριότερο, γίνονται σε 1 λεπτό, με λίγα και απλά υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας και κύριο συστατικό φυσικά το καρπούζι!

Μάσκα για ενυδάτωση και λάμψη

Υλικά:

  • 1-2 κ. σ. χυμό καρπουζιού
  • 1-2 κ.σ. γιαούρτι

Τα ανακατεύετε και εφαρμόζετε στο πρόσωπο για 10 -15 λεπτά. Αφαιρείτε τη μάσκα με χλιαρό νερό.

Το γαλακτικό οξύ και τα ένζυμα που περιέχει το γιαούρτι βοηθάνε στον καθαρισμό του δέρματος ενώ το καρπούζι συμβάλλει στη βαθιά ενυδάτωση.

Μάσκα για ξηρή, αφυδατωμένη επιδερμίδα

Υλικά:

  • 1 κ.σ. χυμό από καρπούζι
  • 1 κ.σ. μέλι

Τα ανακατεύετε καλά και απλώνετε τη μάσκα. Την αφήνετε για 15-20 λεπτά και ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Ο συνδυασμός μελιού-καρπουζιού, ενισχύει την ενυδατική της δράση και συμβάλει στην υγρασία βαθιά μέσα στο δέρμα σας, καταπολεμώντας τις ξηρές επιδερμίδες.

Μάσκα με αντιγηραντική δράση

Υλικά:

  • 1 κ.σ. χυμό καρπουζιού
  • 1 κ.σ. πουρέ αβοκάντο

Πάρτε ένα ώριμο αβοκάντο, λιώστε το και ανακατέψτε με το χυμό καρπουζιού. Εφαρμόστε στο πρόσωπο, για 20 τουλάχιστον λεπτά. Ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

Ο συνδυασμός των δύο, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, και η βιταμίνη C μαζί με τη βιταμίνη Ε, δρουν ως αντιοξειδωτικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved