Ηλιοκαμένη όψη επιδερμίδας: Πώς θα την αποκτήσεις και πώς θα την διατηρήσεις μετά τις διακοπές

Πέντε μυστικά για ηλιόλουστη επιδερμίδα.

Ηλιοκαμένη όψη επιδερμίδας: Πώς θα την αποκτήσεις και πώς θα την διατηρήσεις μετά τις διακοπές

Όλοι αγαπάμε τον ήλιο. Και φυσικά, μόλις αποκτήσουμε αυτή την καλοκαιρινή λάμψη, θέλουμε να τη διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο!

Γι' αυτό συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές για το καλοκαιρινό μαύρισμα.

Ένα μαυρισμένο δέρμα κάνει τέλεια αντίθεση με τα ανοιχτόχρωμα ρούχα, και επίσης κρύβει κυτταρίτιδα, ραγάδες και ατέλειες, και κάνει το σώμα μας να φαίνεται πιο καλλίγραμμο και γυμνασμένο.

Στο παρόν άρθρο λοιπόν, θα σας δείξουμε πώς να αποκτήσετε ένα εξωτικό μαύρισμα, αλλά και πώς μπορείτε να το διατηρήσετε φυσικά.

Κατανόηση της διαδικασίας του μαυρίσματος

Το μαύρισμα είναι ένας φυσικός προστατευτικός μηχανισμός που χρησιμοποιεί το σώμα μας για να προστατεύσει το δέρμα μας από τον ήλιο.

Όταν είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο- ειδικά στις ακτίνες UVA και UVB για την ακρίβεια - το σώμα μας παράγει μελανίνη, μια καφέ χρωστική ουσία που προστατεύει το δέρμα μας και μας χαρίζει το πολυπόθητο μαύρισμα.

Δεδομένου ότι η παραγωγή μελανίνης, ωστόσο, είναι περιορισμένη, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο είναι πιθανό να μας κάνει να καούμε από τον ήλιο.

Έτσι, αντί να περνάμε ώρες κάτω από τον ήλιο, θα πρέπει να καθόμαστε λιγότερες όμως να τις εκμεταλλευόμαστε.

iliotherapeia

Μείνετε ενυδατωμένοι

Το επιφανειακό στρώμα του δέρματός μας ανανεώνεται τακτικά και μόλις φύγει, εξαφανίζεται και το μαύρισμα μας. Για να επιβραδύνετε αυτή τη διαδικασία, πρέπει να διατηρείτε το δέρμα σας καλά ενυδατωμένο.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τακτικά λοσιόν στο δέρμα σας μετά την ηλιοθεραπεία για να διατηρήσετε το μαύρισμα σας περισσότερο.

Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε το ζεστά ντους καθώς μπορούν εύκολα να αφυδατώσουν το δέρμα σας.

Συνεχίστε να κινείστε

Έχετε περάσει ποτέ όλη την ημέρα σε μια ξαπλώστρα και καταλήξατε με τη μια πλευρά του σώματός σας μαυρισμένη και την άλλη λευκή σαν κιμωλία; Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα ισορροπημένο μαύρισμα είναι να είστε δραστήριοι!

Αναζητήστε τη σκιά

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά για να έχετε μαύρισμα που διαρκεί, θα πρέπει να αναζητάτε και τη σκιά. Αυτό δίνει στο δέρμα σας ξεκούραση για να αναρρώσει από τον ήλιο, αποτρέπει τα ηλιακά εγκαύματα και σας προστατεύει από τις πολλές ακτίνες.

Παρεμπιπτόντως: Επειδή οι ελαφριές επιφάνειες, όπως η άμμος, αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου, μπορείτε επίσης να μαυρίσετε κάτω από την ομπρέλα σας στην παραλία.

Κατάλληλη διατροφή

Η ενυδάτωση του δέρματός σας εξωτερικά είναι το κλειδί, αλλά η ενυδάτωση από το εσωτερικό είναι απαραίτητη. Φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό και να τροφοδοτείτε το σώμα σας με τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό όπως τα αγγούρια, το καρπούζι ή τα ροδάκινα.

Επιπλέον, τροφές που είναι πλούσιες σε βήτα-καροτίνη όπως τα καρότα, το μάνγκο και οι γλυκοπατάτες λέγεται ότι εντείνουν το χρώμα του μαυρίσματος και δίνουν στο δέρμα σας μια χρυσαφένια λάμψη.

Με πληροφορίες από: freeletics.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved