Ομορφιά για μαμάδες: Τρία εύκολα tips για γερά νύχια που δεν σπάνε

  • Τα νύχια σας σπάνε; Δοκιμάστε αυτά τα tips
  • Περιποίηση με σκόρδο
  • Ενυδάτωση με έλαια
Ομορφιά για μαμάδες: Τρία εύκολα tips για γερά νύχια που δεν σπάνε

Αν τα νύχια σας είναι εύθραυστα και σπάνε συχνά θα πρέπει να αναζητήσετε τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Εκτός από τη διατροφή υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που καταπονούν και καταστρέφουν τα νύχια όπως το συχνό βάψιμο, η χρήση αντισηπτικών, η μη χρήση γαντιών, το έντονο κρύο.

Περιποίηση νυχιών

Εάν τα νύχια σας είναι αδύναμα, πέρα από τη χρήση διαφόρων προϊόντων που κυκλοφορούν στο εμπόριο, μπορείτε να τα περιποιηθείτε μόνες σας στο σπίτι.

Για να σας βοηθήσουμε να δυναμώσετε τα νύχια σας, βρήκαμε μερικά έξυπνα DIY hacks.

skordi

Περιποίηση με σκόρδο

Κόψτε ένα λοβό σκόρδου στη μέση και τρίψτε με την εσωτερική πλευρά τα νύχια σας. Το σκόρδο θεωρείται ένα φυσικό σκληρυντικό των νυχιών τα βοηθάει να μη σπάνε. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για ένα λεπτό κάθε μέρα και θα δείτε αποτελέσματα σε περίπου 15 ημέρες.

Σκόρδο σε βερνίκι

Εάν σας ενοχλεί η καθημερινή επαφή με το σκόρδο, έχετε την εξής εναλλακτική: ψιλοκόψτε το σκόρδο και προσθέστε το σε ένα διαφανές βερνίκι νυχιών. Αφήστε το μπουκάλι με την τελική επίστρωση και το σκόρδο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο για περίπου μια εβδομάδα. Στη συνέχεια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε γυμνά νύχια ως σκληρυντικό.

elaio

Ενυδάτωση με έλαια

Η ενυδάτωση και η θρέψη των νυχιών σας είναι απαραίτητη. Δοκιμάστε μια σύνθεση ελαίων για να περιποιηθείτε τα νύχια και τα πετσάκια. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού έλαιο argan, μια κάψουλα βιταμίνης Ε, πέντε σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβανιού και 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού σε ένα άδειο και καθαρό μπουκάλι βερνίκι νυχιών. Ανακινήστε καλά και χρησιμοποιήστε το τακτικά. Τα νύχια σας θα αποκτήσουν ελαστικότητα και ανθεκτικότητα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved