5 tips μητρότητας από την Kate Middleton

Τα tips μητρότητας που χρειάζεται να γνωρίζετε

5 tips μητρότητας από την Kate Middleton

πηγή: princeandprincessofwales 📸 @mattporteous

Από πρώτο χέρι σας λέμε, ότι η μητρότητα είναι δύσκολη. Σίγουρα όσες είστε μαμάδες το γνωρίζετε αυτό και δεν χρειάζεστε εμάς για να σας το πούμε ή επιβεβαιώσουμε. Φανταστείτε πόσο δύσκολη είναι η μητρότητα, αν είσαι διάσημη μητέρα. Οι ηθοποιοί, οι τραγουδίστριες, οι πολιτικοί βρίσκονται συνέχεια στη δημοσιότητα και οι αποφάσεις τους κριτικάρονται, το ίδιο και ο τρόπος που μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

Υπάρχουν όμως πράγματα, που μαθαίνουμε μέσα από τις δημόσιες εμφανίσεις τους με τα παιδιά. Βλέπετε, τα παιδιά δεν γνωρίζουν από κάμερες, έτσι αν έχουν ένα ξέσπασμα θα ξεσπάσουν, αν θέλουν να κάνουν μια άσχημη χειρονομία θα την κάνουν. Και κάπου εκεί θα καταγραφεί η συμπεριφορά και η αντίδραση της μαμάς.

Αυτό το έχουμε δει ουκ ολίγες φορές στα παιδιά της Kate Middleton. Αν και τα παιδιά της έχουν «ξεφύγει» κατά τη διάρκεια δημόσιων εμφανίσεών τους, η μαμά Kate καταφέρνει να τα συνετίσει.

Η Kate Middleton δεν γεννήθηκε πριγκίπισσα κατάφερε όμως να γίνει πριγκίπισσα και μάλιστα μπροστά στις κάμερες καταφέρνει να διατηρήσει την ψυχραιμία της ακόμη και όταν τα παιδιά της δεν ακολουθούν τους κανόνες και το πρωτόκολλο.

https://www.instagram.com/p/Cxsx_xGIzW-/

Παρατηρώντας τη σε πολλές τέτοιες δημόσιες εμφανίσεις καταφέραμε να αποκωδικοποιήσουμε μερικά από τα tips της. Παρακάτω ακολουθούν 5 tips μητρότητας που μπορείτε να εφαρμόσετε και εσείς.

Κατεβείτε στο ύψος του παιδιού

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι κάμερες έχουν απαθανατίσει την Kate Middleton να σκύβει στο ύψος των παιδιών της για να τους μιλήσει. Ο καλύτερος τρόπος να μιλήσεις με το παιδί σου και να αποφύγεις περεταίρω γκρίνια είναι αυτός: πρέπει να κατέβεις στο ύψος του παιδιού, να έχεις σταθερή βλεμματική επαφή μαζί του και με ήρεμη/σταθερή φωνή να του μιλάς, αγνοώντας την κακή του συμπεριφορά.

Περάστε χρόνο μαζί με τα παιδιά εκτός σπιτιού

«Το να περνάμε μαζί ποιοτικό χρόνο είναι μία πολύ σημαντική πτυχή της οικογενειακής ζωής και για εμένα, ως μητέρα, έχει να κάνει με απλές οικογενειακές στιγμές όπως το να παίζουμε μαζί έξω που λατρεύω», είχε γράψει μεταξύ άλλων η Kate Middleton τον Μάιο του 2018, σε μια ανοιχτή επιστολή για την υποστήριξη του Children's Hospice Week.

Είναι φυσιολογικό να δυσκολεύεστε

H Kate Middleton πριν μερικά χρόνια και κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Family Action», μίλησε για τις δυσκολίες που έρχεται εκείνη αντιμέτωπη ως μητέρα τριών παιδιών. «Όλοι αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες. [...] Ενώ λαμβάνεις τόση υποστήριξη τις πρώτες ημέρες και μέχρι τα παιδιά να γίνουν ενός μετά από αυτό το σημείο δεν υπάρχουν αρκετά βιβλία για να ενημερωθείς».

Βάλτε όρια στην υπόλοιπη οικογένεια

Αν και η Kate Middleton δείχνει να ακολουθεί ακριβώς το πρωτόκολλο, κάποιες φορές αν χρειαστεί, το παραβιάζει για χάρη των παιδιών της. Για παράδειγμα, εκείνη, ο William και τα τρία τους παιδιά, θέλει να γευματίζουν το βράδυ των Χριστουγέννων με τη δική της οικογένεια, στο πατρικό της σπίτι. Τι και αν το πρωτόκολλο θέλει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να γευματίζουν όλοι μαζί, η Kate Middleton κατάφερε να είναι με τη δική της οικογένεια και το ίδιο έκανε και όταν διοργάνωσε το Baby shower party για τον γιο της, George. Τα baby shower απαγορεύονται, αλλά εκείνη κάτω από άκρα μυστικότητα, οργάνωσε ένα για τον πρωτότοκο γιο της πριν πολλά χρόνια.

https://www.instagram.com/p/Ctn8MqkNqRV/

Προστατέψτε την ιδιωτικότητα των παιδιών σας

Η Kate Middleton και o πρίγκιπας William έχουν καταφέρει τα παιδιά τους να ζουν μια όσο πιο φυσιολογική ζωή γίνεται. Οι κάμερες καρτερούν για μια οικογενειακή φωτογραφία τους, όμως έχουν ζητήσει από τον Τύπο να μη φωτογραφίζουν τα παιδιά σε προσωπικές στιγμές μέσα στην αυλή του παλατιού ή το σπίτι τους, παρά μόνο όταν κυκλοφορούν μαζί σε κάποια δημόσια έξοδο. Αφού δεν βλέπουμε φωτογραφίες των παιδιών της σε προσωπικές στιγμές, γιατί πρέπει να αναρτούμε προσωπικές στιγμές των δικών μας παιδιών στο διαδίκτυο;

με πληροφορίες από το romper.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved