Τα 5+1 πιο δύσκολα πράγματα στη μητρότητα

Αυτές είναι οι πιο δύσκολες προκλήσεις της μητρότητας.

Τα 5+1 πιο δύσκολα πράγματα στη μητρότητα

Το να είσαι μαμά δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και οι περισσότερες μαμάδες θα συμφωνήσουν ότι αυτός τους ο ρόλος είναι ο πιο δύσκολος στην μέχρι τώρα ζωή τους. Ξεκινάει ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης και τον τοκετού και διαρκεί εσαεί. Βέβαια, όλες αυτές οι μικρές καθημερινές στιγμές, οι χαρές, οι συγκινήσεις και γενικά ό,τι περιλαμβάνει η μητρότητα σε ανταμείβουν και με το παραπάνω.

Και αν νομίζεις ότι οι δυσκολίες αυτές είναι «προνόμιο» μόνο των νέων μαμάδων, κάνεις λάθος. Οι δυσκολίες δε σταματούν, απλώς διαφοροποιούνται. Ιδού ποιες είναι οι δέκα κύριες δυσκολίες που κάθε νέα μαμά καλείται να αντιμετωπίσει. Ξέρουμε ότι θα ταυτιστείς.

Ξέγνοιαστος ύπνος ποτέ ξανά

Η έλλειψη και η κακή ποιότητα ύπνου δε συμβαίνει μόνο όταν το παιδί είναι νεογέννητο. Διαταραχές ύπνου μία μαμά βιώνει και όταν το παιδί είναι στη νηπιακή ηλικία ή και μεγαλύτερο. Τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο κάνουν τα πάντα για να μην κοιμηθούν. Οι έφηβοι ξαγρυπνούν, βγαίνουν με τους φίλους και οι γονείς περιμένουν με ανησυχία να γυρίσουν.

Ενοχές

Ό,τι και να κάνεις, νιώθεις ότι δεν είναι αρκετό. Οι μαμάδες νιώθουν ενοχές για τα πάντα και το mom-shaming που υπάρχει γύρω μας δεν βοηθά. Μην ξεχνάς ότι η τέλεια μαμά δεν υπάρχει. Κάθε μία από εμάς κάνει το καλύτερο που μπορεί για το παιδί της, και αυτό από μόνο του είναι αξιοθαύμαστο.

Τα πάντα υπό έλεγχο

Κάποιες μαμάδες είναι φύσει οργανωτικές, όμως κατά γενική ομολογία το να πρέπει να έχεις τα πάντα υπό έλεγχο, από το να είναι γεμάτα τα ντουλάπια, να υπάρχει μαγειρεμένο φαγητό, να διαβάζεις το παιδί και να ανταπεξέλθεις ταυτόχρονα και στις δικές σου επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις, είναι άθλος.

mitrotita duskolies

Αυτοθυσία

Μία μαμά είναι σημαντικό να βρίσκει χρόνο για τον εαυτό της. Να τον φροντίζει, να κάνει πράγματα που την ευχαριστούν. Το παιδί βέβαια είναι πάντα προτεραιότητα νούμερο ένα και σε ένα δίλλημα «θέλω παιδιού» ή «θέλω δικά μου», το πρώτο πάντα κερδίζει.

Συνδυασμός εργασίας και μητρότητας

Ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις που οι ρυθμοί είναι πολύ πιο γρήγοροι και οι αποστάσεις μεγαλύτερες, ο χρόνος εν τέλει που έχεις με την οικογένειά σου δεν σου είναι αρκετός. Η ισορροπία μητρότητας και εργασίας δεν είναι εύκολη και είναι κάτι που πολλές μαμάδες παλεύουν για να βρουν.

Το να βλέπεις το παιδί να πονάει

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη από αυτήν που μία μαμά νιώθει για το παιδί της. Σίγουρα κι εσύ όταν βλέπεις το παιδί να πονάει είτε επειδή χτύπησε, είτε επειδή πληγώθηκε από κάτι που του είπες κάποιος συμμαθητής του, νιώθεις την καρδιά σου να ραγίζει. Και αυτό δεν περνάει ποτέ.

Πηγή: moms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved