Η οικογένεια - Ένας ακλόνητος πυρήνας

"Το να είσαι οικογένεια σημαίνει ότι είσαι κομμάτι ενός υπέροχου θεσμού. Σημαίνει ότι θα αγαπάς και ότι θα αγαπιέσαι για το υπόλοιπο της ζωής και άνευ όρων".  

 

Η οικογένεια - Ένας ακλόνητος πυρήνας
Bigstock

Το παραπάνω είναι κάτι που πιστεύω και πρεσβεύω πρώτα σαν μητέρα και έπειτα ως κόρη. Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από την οικογένειά μας μιας και αποτελείται από ανθρώπους που θα μας αγαπούν και θα μας στηρίζουν ό,τι και αν συμβεί.

Οι γονείς, που είναι και τα θεμέλια της οικογένειας, αφοσιώνονται πλήρως σε αυτή, έχουν πάντα χρόνο για όλους, κρατούν το ηθικό ψηλά και την οικογένεια δεμένη. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που δεν αφήνουν τίποτα να κλονίσει την ηρεμία του σπιτιού, είναι αφοσιωμένοι στα παιδιά τους, τα προστατεύουν με όλη τους τη δύναμη και δίνουν το καλό παράδειγμα σε όλους.

Όλα τα παραπάνω μου τα έμαθε από μικρή η δική μου οικογένεια και αυτό κάνω κι εγώ σήμερα, που έχω δημιουργήσει τη δική μου.

Έναν ακλόνητο πυρήνα. Μία ομάδα που συνεργάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για έναν κοινό σκοπό. Μέλη που αλληλοϋποστηρίζονται και αλληλοβοηθούνται και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του άλλου. Αυτό και μόνο ενισχύει τους δεσμούς μέσα στην οικογένεια και δημιουργεί ισχυρές προσωπικότητες. Προσωπικότητες για τις οποίες είμαστε υπεύθυνοι εμείς οι γονείς.

Τα τελευταία χρόνια ο θεσμός της οικογένειας δείχνει να κλονίζεται. Γίνονται αλλαγές στη δομή και υπάρχουν αρκετοί εξωτερικοί παράγοντες και συνθήκες που δείχνουν να την επηρεάζουν.

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν τι είναι και τι σημαίνει οικογένεια

Ως μητέρα πιστεύω ότι είναι στο χέρι μου να μάθω στην κόρη μου πώς θα καταφέρει να δημιουργήσει τη δική της δεμένη και ολοκληρωμένη οικογένεια. Ότι εγώ και ο άνδρας μου είμαστε το παράδειγμα για εκείνη. Μέσα στην οικογένειά μας η κόρη μου θα πάρει όση αγάπη της χρειάζεται, όσες αξίες και αρχές θα καθορίσουν τη συμπεριφορά, τις επιλογές και την πορεία της στη ζωή. Θα τη στηρίζουμε και θα βρισκόμαστε στο πλευρό της μέχρι η ίδια να είναι σε θέση να προστατέψει τον εαυτό της και να διεκδικήσει τα δικαιώματα της. Θα της προσφέρουμε όση στήριξη-υλική και ηθική- χρειάζεται για να ανοίξει σιγά σιγά τα παράθυρα που της ανήκουν στον κόσμο αυτό.

Η οικογένεια το καταφύγιό μας

Ως γονείς πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας ότι η οικογένειά τους θα είναι το ασφαλές τους καταφύγιο. Ό,τι και αν συμβεί, όσα στραβά και αν έρθουν στη ζωή τους θα πρέπει αν γνωρίζουν ότι ακόμη και στις σκοτεινές μέρες θα υπάρχει ένα μέρος, ένα σπίτι, που άνθρωποι θα περιμένουν να τα αγκαλιάσουν, να τα στηρίξουν, να τα φιλήσουν και να τους υπενθυμίσουν ότι εκείνοι πάντα θα βρίσκονται στο πλάι τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved