Στον σύζυγό μου: Όταν η μητρότητα γίνεται δύσκολη εσύ την κάνεις εύκολη

Ξέρω ότι τις περισσότερες φορές είμαι ο παράδεισος για το παιδί μας, αλλά στο τέλος της μέρας και κάθε μέρας, εσύ είσαι ο δικός μου παράδεισος.

Στον σύζυγό μου: Όταν η μητρότητα γίνεται δύσκολη εσύ την κάνεις εύκολη

Σκίτσο με ζευγάρι που περπατά κρατώντας μια ομπρέλα, μεσα στη βροχή.

Bigstock

Στον άνδρα μου,

Σε ευχαριστώ. Επειδή τις περισσότερες φορές, όλες οι άλλες λέξεις δεν αρκούν και αυτές οι δύο αποτυπώνουν ακριβώς αυτό που θέλω να σου πω. Και αν και ακόμη πιστεύω ότι αυτές οι δυο λέξεις δεν αρκούν, θέλω απλά να ξέρεις πόσο πολύ σε ευγνωμονώ. Η μητρότητα —και γενικά η γονεϊκότητα— δεν εξαιρείται από τις δυσκολίες της. Αλλά όταν γίνεται δύσκολη, εσύ την κάνεις ευκολότερη.

Δημιούργησα μια ζωή μαζί σου. Ίσως, σε αυτήν την περίπτωση, δεν έχω γνωρίσει μεγαλύτερη αγάπη. Δεν θα μπορούσα να είμαι καλή μαμά χωρίς τη δική σου βοήθεια και αν και προσπαθώ να στο δείχνω καθημερινά, δεν πιστεύω ότι το κάνω. Και να που βρίσκομαι εδώ ξανά για να στο πω. Σε χρειάζομαι. Γιατί η αλήθεια είναι η μητρότητα γίνεται δύσκολη μερικές φορές.

Όταν τελειώνει η μέρα και κλαίω και νιώθω χάλια, εσύ με σηκώνεις. Ανιδιοτελώς. Ακόμη και μετά από τη 12ωρη δουλειά σου και ένα σωρό άλλες συναντήσεις και ευθύνες που απαιτούν την προσοχή σου.

Όταν η μητρότητα γίνεται δύσκολη, εσύ την κάνεις ευκολότερη.

Με κουβάλησες όσο κουβαλούσα τον γιο μας. Έσπρωξες μαζί μου όσο τον έφερνα στον κόσμο. Και τώρα βρίσκεσαι συνοδοιπόρος σε αυτό το ταξίδι, δίπλα μου καθώς μαθαίνουμε τη γονεϊκότητα μαζί.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων μετά τον τοκετό, μέσα στην άγρυπνες νύχτες, στον νέο μας κόσμο που προσπαθούσαμε να γίνουμε κάτι που δεν ήμασταν πιο πριν, ήσουν υπομονετικός μαζί μου. Κατά τη διάρκεια της δύσκολης εμπειρίας που είχα με τον θηλασμό, κατά τη διάρκεια της εναλλασσόμενης διάθεσής μου, των ορμονών μου, ακόμη και κατά τη διάρκεια που είχαμε λογομαχίες και διαφωνίες, ήσουν επιεικής και συγχωρητικός. Με κατανοούσες και έκανες τα πάντα για να φτιάξεις τα πράγματα όπως ήταν πριν.

Μετά την αλλαγή του σώματός μου, του πρηξίματος, των ραγάδων, των σημαδιών, ήσουν εκεί, ένα σύμβολο για εμένα, ένας άνθρωπος που μου υπενθύμιζε πόσο όμορφη είμαι. Ακόμη και όταν δεν μπορούσα να αγαπήσω αυτό που είχα γίνει.

Η γονεϊκότητα ήταν κάτι που έπρεπε να μάθουμε και οι δυο, και ενώ το ταξίδι δεν ήταν εύκολο, οι άγρυπνες νύχτες μας έφεραν πιο κοντά. Μάθαμε να έχουμε περισσότερη υπομονή ο ένας με τον άλλο. Να είμαστε περισσότερο ευγενικοί ο ένας με τον άλλο. Και δώσαμε χώρο ο ένας στον άλλο.

Ανιδιοτελώς εμφανίζεσαι όταν σε χρειάζομαι, χωρίς καν να χρειάζεται να το ζητήσω. Διατηρείς το νοικοκυριό καθαρό και σε τάξη, φροντίζεις για το δείπνο και το πλύσιμο των ρούχων όσο εγώ φροντίζω το παιδί μας - τίποτα δεν περνά απαρατήρητο και τίποτε δεν είναι ανεκτίμητο.

Ο τρόπος που με φροντίζεις με βοηθά να φροντίσω τον γιο μας. Το να σε βλέπω στον ρόλο του πατέρα, μου φέρνει μια χαρά που είναι ανυπολόγιστη.

Ξέρω ότι τις περισσότερες φορές είμαι ο παράδεισος για το παιδί μας, αλλά στο τέλος της μέρας και κάθε μέρας, εσύ είσαι ο δικός μου παράδεισος. Η παρηγοριά μου. Η γαλήνη μου. Ο φρέσκος άνεμός μου.

Όταν κοιτάζω τα μάτια του παιδιού μας, είναι σαν να κοιτάζω τα δικά σου μάτια. Όταν τον κρατώ στην αγκαλιά μου, μου θυμίζει την αγάπη που τον δημιουργείσαι. όταν το κεφάλι μου ακουμπά στο στήθος σου, ο αργός χτύπος της καρδιάς σου μου φέρνει γαλήνη και κάπως έτσι μπορώ να φανταστώ την ασφάλεια που νιώθει ο γιος μας όταν ακουμπά στο δικό μου στήθος. Μαλακώνεις την καρδιά μου. Κάθε στιγμή, με κάνει να σκέφτομαι εσένα. Και γι' αυτό θέλω κάθε στιγμή να σου δείχνω πόσο σε εκτιμώ.

Όταν η μητρότητα φέρνει ένα βάρος, εσύ είσαι εκεί για να το κουβαλήσεις μαζί μου. Όταν εγώ είμαι αδύναμη, η δική σου δύναμη ξεχειλίζει. Όταν βρέχει, περιμένουμε μαζί για να δούμε τον ήλιο να λάμπει ξανά. Με βοηθάς να ισορροπήσω και εγώ κάνω το ίδιο για εσένα.

Ελπίζω το παιδί μας να δει τη σχέση μας και να καταλάβει τι σημαίνει πραγματική αγάπη, αφοσίωση και συντροφικότητα. Η δέσμευσή σου, στην οικογένειά μας και η συναισθηματική υποστήριξή σου, η προθυμία σου να με ακούσεις, όλα βοηθούν στο να γίνει ο γάμος μας πολύ πιο δυνατός.

Σε εκτιμώ για τις θυσίες σου, ορατές και αόρατες. Νιώθω περήφανη και τυχερή για τον πατέρα, τον σύζυγο και τον άντρα που είσαι. Έτσι από τα βάθη της καρδιάς μου —αν και αυτά τα λόγια μπορεί να μην εκφράζουν όσα πραγματικά θέλω να σου πω— σε ευχαριστώ.

ελεύθερη μετάφραση mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved