Γράμμα στην κόρη μου που γίνεται 13 ετών

Εύχομαι αυτά τα γενέθλια να είναι ξεχωριστά.

Μαργαρίτα Νικολάου
Γράμμα στην κόρη μου που γίνεται 13 ετών
Photo by Margarita Nikolaou

Αγάπη μου,

2 Μαρτίου γίνεσαι 13ων και ένας νέος, όμορφος, κόσμος ανοίγεται μπροστά σου. Δύσκολο να πιστέψω ότι είσαι ένα έφηβο κορίτσι πια και όχι το μωρό που γεννήθηκε αρχές του Μάρτη, μια μέρα πριν από την ΠΗΤ με πολλά κατάμαυρα μαλλιά και μεγάλα μάτια γεμάτα περιέργεια για τον κόσμο γύρω.

Εύχομαι κατά τη διάρκεια της εφηβείας σου να απολαύσεις όλα όσα θα έρθουν, πάρε τον χρόνο σου να μάθεις και να μεγαλώσεις και φυσικά να αδράξεις όποια ευκαιρία και αν βρεθεί στο διάβα σου.

Θα συναντήσεις υπέροχους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της εφηβείας σου, θα δοκιμάσεις νέα πράγματα και μη φοβηθείς να αποτύχεις. Θέλω πάντα να στέκεσαι στα δυο σου πόδια, γερά και με περηφάνια. Περηφάνια για το απίθανο νεαρό κορίτσι που έχεις γίνεις και που συνεχίζεις να γίνεσαι προσπαθώντας να κατακτήσεις κάθε στόχο που βάζεις. Τα όνειρά σου είναι μεγάλα και απίθανα και φυσικά αξίζουν κάθε κόπο. Αυτό και μόνο κάνει την καρδιά μου να νιώθει γεμάτη βλέποντάς σε να κυνηγάς τα όνειρά σου με πάθος.

https://www.instagram.com/p/CoXNX1aodhH

Ο μπαμπάς σου και εγώ είμαστε τόσο περήφανοι για εσένα για όλα όσα σε χαρακτηρίζουν. Για το πάθος που έχεις για το χορό, τη μουσική, το kickboxing και την εκπαίδευσή σου. Για όλη την ατελείωτη προσπάθεια που καταβάλεις για το σχολείο σου, για την ευγένειά σου και την ικανότητά σου να κάνεις τον κόσμο μας καλύτερο και για ακόμη 1000 λόγους που σε κάνουν την καλύτερη φίλη για τα παιδιά που έχεις γύρω σου. Ξέρω ότι είσαι - και θα είσαι- πάντα εκεί για όλους. Ακόμη και για αυτούς που απομακρύνθηκαν από τη ζωή σου.

Ελπίζω σήμερα να βρεις λίγο χρόνο, να κλείσεις τα μάτια σου για ένα λεπτό ώστε να συνειδητοποιήσεις πόσο απίθανο κορίτσι έχεις γίνει και να πάρεις μια βαθιά ανάσα για το μέλλον που θα έρθει. Είναι φωτεινό, γεμάτο ευκαιρίες και ο μπαμπάς σου και εγώ ανυπομονούμε να δούμε πού θα σε οδηγήσει το μονοπάτι που θα διαλέξεις.

Σου εύχομαι αυτά τα γενέθλια να είναι ξεχωριστά. Σε αγαπώ ως το άπειρο, σε αγαπώ τόσο που δεν μπορώ να το εκφράσω με λέξεις.

Χρόνια πολλά μωρό μου,

Η μαμά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved