Καλοκαιρινές δραστηριότητες ιδανικές για μαμάδες που βαριούνται

Όταν οι μαμάδες βαριούνται υπάρχουν πράγματα που μπορούν να κάνουν τα παιδιά μόνα τους.

Καλοκαιρινές δραστηριότητες ιδανικές για μαμάδες που βαριούνται
Bigstock

Οι περισσότερες μαμάδες βαριούνται. Ναι βαριούνται. Μπορεί ποτέ να μην το παραδεχτούν ανοιχτά, αλλά δεν ανήκουν ούτε σε εκείνο το μικρό ποσοστό μαμάδων που ανοίγουν το Pinterest, ούτε σε εκείνο το ποσοστό που δίνει συνέχεια αισθητηριακά παιχνίδια στα παιδιά του για να περάσουν όμορφα και εκπαιδευτικά το καλοκαίρι.

Οι περισσότερες μαμάδες, μαζί και εμείς, ξεφυσάμε κάθε φορά που τα παιδιά μας μας ρωτάνε: "Τι θα κάνουμε σήμερα, μαμά;"

Κακά τα ψέματα. Εμείς, σαν παιδιά, μεγαλώσαμε σε μια εποχή όπου οι γονείς για να μας διασκεδάσουν έλεγαν "Πήγαινε έξω" ή "Τηλεφώνησε στον φίλο σου να βρεθείτε!". Όταν τίποτε απ΄ όλα αυτά δεν λειτουργούσε, μας έστελναν είτε στην κατασκήνωση, είτε στη θεία που έμενε στη θάλασσα ή το βουνό.

Τα αγαπάμε τα παιδιά μας

Δεν είναι ότι δεν αγαπάμε το να παίζουμε με τα παιδιά μας. Απλά σπάνια έχουμε νέες και πρωτότυπες ιδέες ή την αντοχή και τη δημιουργικότητα που έχουν οι μπαμπάδες όταν πρόκειται να αυτοσχέδια παιχνίδια. Σίγουρα κάποιες από εσάς ανήκουν στην κατηγορία των μαμάδων που βαριούνται να κάνουν το ο, τιδήποτε ένα ζεστό απόγευμα του καλοκαιριού. Αν η απάντηση είναι "ναι" (αν ντρέπεστε να το παραδεχτείτε, πείτε το "ναι" από μέσα σας δεν θα σας ακούσει κανείς), επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί τρόποι να κρατήσετε τα παιδιά σας απασχολημένα για το υπόλοιπο του καλοκαιριού χωρίς τη χρήση της τεχνολογίας, παρά την βαρεμάρα σας.

Ιδέες για μαμάδες που βαριούνται:

Αφήστε τα να σχεδιάσουν το περίγραμμά σας

Μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά, μπορούν να σχεδιάσουν το περίγραμμά σας (ιδανικά πάρτε μια περίεργη στάση) με κιμωλίες. Ξαπλώστε στην αυλή ή το μπαλκόνι και αφήστε τα να σχεδιάσουν το περίγραμμά σας. Τα παιδιά σας θα διασκεδάσουν όσο εσείς είστε ξαπλωμένη.

Κολύμπι στο σπίτι

Αν δεν έχετε κάποιο κολυμβητήριο κοντά στο σπίτι ώστε το μικρό σας να δροσίσετε και παράλληλα να κάνει μαθήματα, δεν έχετε παρά να αγοράσετε μια μικρή πισίνα όπου θα τη γεμίσετε και θα κάτσετε δίπλα όσο το μικρό σας πλατσουρίζει σε μια παλάμη νερό.

Χαρτο - πόλεμος

Όταν ένα παιδί βαριέται τα παιχνίδια του δεν έχετε παρά να εκτυπώσετε όμορφες χρωμοσελίδες που θα κόψει τα σχέδια ή θα τα χρωματίσει. Αν γεμίσει ο τόπος με διάφορα χαρτάκια αριστερά και δεξιά δεν έχετε παρά να τα μαζέψετε και να τα ρίξετε στον κάδο ανακύκλωσης.

Μπόουλινγκ στον διάδρομο

Μην πετάτε τα πλαστικά μπουκάλια νερού. Κρατήστε τα και όταν τα μικρά σας αναφέρουν ότι βαριούνται, πείτε τους να παίξουν μπόουλινγκ στον διάδρομο. Ζητήστε τους να στήσουν τα μπουκάλια και με ένα μπαλάκι να προσπαθήσουν να ρίξουν τα μπουκάλια. Πείτε τους να σημειώνουν τους πόντους και στο τέλος ο νικητής θα πάρει ένα δώρο που θα ορίσετε εσείς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved