Πώς θα γιορτάσετε τις Απόκριες ως οικογένεια

  • Διακοσμήστε το σπίτι
  • Διαβάστε αποκριάτικες ιστορίες
  • Δείτε αποκριάτικες ταινίες
  • Φτιάξτε αποκριάτικες μάσκες
  • Οργανώστε πάρτι μασκέ
  • Φτιάξτε αποκριάτικες λιχουδιές
Πώς θα γιορτάσετε τις Απόκριες ως οικογένεια
Photo by cellajaneblog on Instagram

Οι Απόκριες μπορεί να είναι μια πραγματικά συναρπαστική εποχή του χρόνου. Με λιγότερη πίεση απ' ότι τα Χριστούγεννα, αλλά με περισσότερη διασκέδαση και χαρά από άλλες περιπτώσεις, είναι μια τέλεια ευκαιρία να δεθείτε με τα παιδιά σας και να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί ως οικογένεια. Ακόμα κι αν δεν είστε η μεγαλύτερη θαυμάστρια της Αποκριάς, η δημιουργία οικογενειακών παραδόσεων αυτή την εποχή του χρόνου διδάσκει στα παιδιά σας τη σημασία των μικρών γιορτών. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις Απόκριες, ακολουθούν διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε για να περάσετε όσο χρόνο μπορείτε μαζί ως οικογένεια.

Διακοσμήστε το σπίτι

Τα παιδιά λατρεύουν να φτιάχνουν κατασκευές που φτιάχνουν μόνα τους, γι'αυτό αναθέστε τους το απόλυτο challenge ζητώντας τους να διακοσμήσουν το σπίτι με χειροτεχνίες και κατασκευές που θα φτιάξουν μόνα τους.


https://www.instagram.com/p/CaG-x6ksqWv/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Διαβάστε αποκριάτικες ιστορίες

Τα παιδιά αγαπούν τις ιστορίες, γι' αυτό γιατί να μην βρείτε όμορφες ιστορίες με θέμα τις Απόκριες; Όχι μόνο η ανάγνωση αυτών των ιστοριών θα βοηθήσει τα μικρά παιδιά να καταλάβουν τι είναι οι Απόκριες και τι μπορούν να κάνουν μέσα σε αυτή την περίοδο, αλλά είναι επίσης θα τους χαρίσει πολύτιμο ποιοτικό χρόνο μαζί σας το βράδυ.

Δείτε αποκριάτικες ταινίες

Είτε έχετε μικρά, είτε μεγαλύτερα παιδιά, υπάρχουν πολλές ταινίες που μπορείτε να δείτε μαζί τους. Δείτε εδώ τις προτάσεις που σας κάναμε πριν μερικές ημέρες.

Φτιάξτε αποκριάτικες μάσκες

Δεν υπάρχει τίποτε πιο διασκεδαστικό από το να φτιάχνετε αποκριάτικες μάσκες για τα παιδιά σας... ΜΕ τα παιδιά σας. Δείτε εδώ σχέδια και προτάσεις.


https://www.instagram.com/p/CaQ_BQ2guBa/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οργανώστε πάρτι μασκέ

Ζητήστε από λίγους φίλους του παιδιού σας να φορέσουν τις αποκριάτικες στολές τους και οργανώστε ένα απίθανο και αξέχαστο αποκριάτικο πάρτι μόνο για εκείνα.

Φτιάξτε αποκριάτικες λιχουδιές

Κι όμως, τα μικρά τρελαίνονται για σνακ που θυμίζουν μούμιες, αράχνες και ο,τιδήποτε άλλο παραπέμπει στις Απόκριες. Δείτε εδώ μερικές αποκριάτικες συνταγές. Εύκολες και γρήγορες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved