Γιατί η μαμά έχει πάντα δίκιο; Ένα γράμμα σε όλα τα εφηβάκια

5 λόγοι που εξηγούν το γιατί η μανούλα έχει πάντα δίκιο.

Γιατί η μαμά έχει πάντα δίκιο; Ένα γράμμα σε όλα τα εφηβάκια
Bigstock

Είναι αλήθεια αν και κανένα παιδί δεν το παραδέχεται: η μαμά στην κυριολεξία ξέρει καλύτερα από τον οποιονδήποτε.

Η μανούλα, κάποιες φορές σας εκνευρίζει, θέλει να κάνει κουμάντο στη ζωή σας και έχει μια απάντηση για όλα. Επιπλέον, προσπαθεί να σας βοηθήσει να κάνετε τις καλύτερες επιλογές. Υπάρχει καλός λόγος που το κάνει αυτό. Για την ακρίβεια, όταν σας δίνει μια συμβουλή χωρίς να την έχετε ζητήσει, αυτή η συμβουλή θα είναι σωστή.

Ναι, το ξέρουμε. Είναι ό,τι χειρότερο στο τέλος να λέτε «μου τα έλεγε η μάνα μου» αλλά έτσι έχουν τα πράγματα και θα πρέπει να το αποδεχτείτε.

Άλλωστε η ζωή δεν έρχεται με εγχειρίδιο αλλά με μια μητέρα... δηλαδή τη «μαμά». Οπότε δώστε λίγη παραπάνω προσοχή σε αυτά που λέει. Φάτε εκείνα τα ρημάδια τα λαχανικά, διαβάστε και κρατήστε μια «πισινή» για εκείνο το αγόρι που γνωρίσατε ή για εκείνο το κορίτσι που σας στέλνει μέσα στη νύχτα μηνύματα, το ένστικτό της δεν κάνει ποτέ λάθος. 😉

1. Έχει περάσει από τη θέση σας

Τι νομίζετε; Ότι γεννήθηκε ενήλικας; Ότι δεν πέρασε από την εφηβεία; Ότι δεν ξέρει τι γίνεται γύρω της; Σχεδόν ό,τι και αν βιώνετε, η μανούλα τα έχει ήδη ζήσει.

Απογοητεύτηκε από φίλους της, έκλαψε για το πρώτο της αγόρι, έκανε λάθος επιλογές, πήρε κάτω από τη βάση σε επαναληπτικό διαγώνισμα, έχει ξενυχτήσει, έχει μεθύσει, και όλα αυτά πριν καν υπάρξετε εσείς.

Μια μανούλα έχει πάντα δίκιο και θα πρέπει να την εμπιστεύεστε. Όταν δίνει μια συμβουλή τη δίνει γιατί έχει βρεθεί στην ίδια θέση κάποια στιγμή και είναι αρκετά δυνατή για να σας βοηθήσει. Όλες αυτές οι εμπειρίες άλλωστε την έχουν βοηθήσει να είναι αυτή η κουλ μαμά που είναι σήμερα.

efiveia.jpg

2. Θέλει να είστε ευτυχισμένοι

Κανείς δεν θέλει να είστε ευτυχισμένοι περισσότερο από εκείνη. Για την ακρίβεια η δική της ευτυχία, εξαρτάται από τη δική σας. Θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να είστε χαρούμενοι.

Μπορεί τώρα να είναι εκνευριστική, να επιμένει να γίνουν τα πράγματα όπως εκείνη τα θέλει, αλλά να θυμάστε πως ό,τι κάνει το κάνει για να γίνετε εσείς η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

3. Η μανούλα σας ξέρει καλύτερα από τον καθένα

Σας ξέρει καλύτερα ακόμη και από εσάς τους ίδιους. Γι' αυτό ακούστε τη από την πρώτη φορά που θα πει κάτι.

4. Η μανούλα απλά ξέρει

Πείτε το ένστικτο. Πείτε το υπερδύναμη. Πείτε το όπως θέλετε. Απλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για κάποιο λόγο, η μαμά ξέρει και έχει την απάντηση για όλα. Ξέρει πότε χρειάζεστε ζακέτα, αν η σχέση σας πραγματικά σας αγαπάει, ξέρει αν σας αρέσει ο αρακάς ή όχι.

5. Είναι ο φύλακας άγγελός σας

Η μαμά είναι ο φύλακας άγγελος που έχουμε στη Γη. Και αν κάποια στιγμή φύγει από τη ζωή, θα πάει στον παράδεισο από όπου θα έχει περισσότερη δύναμη και θα μας προσέχει για πάντα.

Οι μαμάδες δεν είναι τέλειες. Κάποιες φορές φωνάζουν, κάποιες φορές νευριάζουν, κάποιες φορές χτυπούν μια πόρτα πίσω τους, δεν χρησιμοποιούν τις σωστές λέξεις για να μιλήσουν, αλλά ένα είναι σίγουρο: θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Η αγάπη μια μαμάς είναι πιο όμορφη ακόμη και από το πιο φρέσκο τριαντάφυλλο.

Κάτι τελευταίο μωρέ παιδιά, μην ξεχάσετε να τηλεφωνήσετε στη μανούλα σας και να της πείτε ότι την αγαπάτε, ειδικά την Ημέρα της Μητέρας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved