Οκτώ πράγματα που θέλει να ακούσει κάθε νέα μαμά

Η Lo είναι μαμά τριών παιδιών και σε μία ανάρτησή της μιλάει για όλα αυτά που κάθε μαμά θέλει να ακούσει το πρώτο διάστημα με το νεογέννητο στο σπίτι.

Οκτώ πράγματα που θέλει να ακούσει κάθε νέα μαμά
Bigstock

Η Lo είναι μητέρα τριών παιδιών και ειδικός σε θέματα φροντίδας νεογέννητων και θηλασμού. Το προφίλ της στο Instagram έχει όνομα The Labor Mama και καθημερινά δημοσιεύει σε αυτό συμβουλές και βίντεο για την εγκυμοσύνη, τη φροντίδα του μωρού και την περίοδο μετά τον τοκετό. Οι ακόλουθοί της στο Instagram ξεπερνούν τις 148 ακολούθους σε πολλές από τις αναρτήσεις της η Lo μοιράζεται τις δικές της εμπειρίες μητρότητας.

Σε μία από αυτές έχει δημοσιεύσει ένα βίντεο με το μωρό της και έχει γράψει τα οκτώ πράγματα που κάθε μαμά θέλει να ακούσει, τουλάχιστον με βάση αυτά που ίδια έχει βιώσει.

«Τι ήθελες (ή θέλεις) να ακούσεις; Είμαι εδώ για να σε στηρίζω, νέα μαμά» γράψει στη λεζάντα του βίντεο. Ποια είναι αυτά λοιπόν που οι μαμάδες θέλουν να ακούσουν από τους γύρω τους, πόσο μάλλον από άλλες μαμάδες;

  1. Εσύ ξέρεις τι είναι καλύτερο για το μωρό σου.
  2. Ξέρω ότι μπορείς να τα καταφέρει και μόνη σου, αλλά δεν θέλω να το κάνεις.
  3. Είναι εντάξει εάν δείχνεις κουρασμένη.
  4. Εμπιστέψου τον εαυτό σου περισσότερο από τα social media.
  5. Το σώμα σου είναι ένας καινούριος φίλος για σένα. Χρειάζεται χρόνος για να το μάθεις.
  6. Είναι εντάξει απλά να κάθεσαι με το μωρό σου αγκαλιά και να μην κάνεις τίποτα (στην πραγματικότητα κάνεις τόσα πολλά).
  7. Είναι εντάξει να μην αγαπάς την κάθε περίοδο, το κάθε στάδιο
  8. Δεν πειράζει που περνάει ο χρόνος. Και το αύριο έχει τη δική του ομορφιά.
https://www.instagram.com/reel/CwNToeSssy0/

Σε παλιότερη ανάρτησή της, η Lo είχε μιλήσει για τις πρώτες μέρες με το νεογέννητο. Όταν έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί και ενώ ακόμα προσπαθούσε να προσαρμοστεί στη νέα αυτή πραγματικότητα, είχε γράψει:

«Αυτό λοιπόν εννοούσαν.

Να νιώθω το βάρος του κόσμου πάνω σου, τις γροθιές, τον χτύπο αυτής της μικροσκοπικής καρδιάς, όλη αυτήν την ελπίδα να φωλιάζει στην παλάμη του χεριού μου.

Να ακούς τον θόρυβο, τα πρέπει και τα δεν πρέπει, όλα αυτά να ξεθωριάζουν στο άκουσμα της σταθερής αναπνοής.

Να βάζεις το χέρι σου πάνω στο στήθος ενώ κοιμάστε. Να ανεβαίνει, να κατεβαίνει, να ανεβαίνει, να κατεβαίνει δίνοντας ξανά και ξανά τον ρυθμό στις μέρες μας.

Αυτό λοιπόν εννοούσαν.

Να κάθομαι με τις ώρες να κοιτώ αυτό το μικροσκοπικό προσωπάκι, τις γραμμές αυτές που φανταζόμουν για μήνες, τόσο οικείες και τόσο ξένες.

Να μην έχω ιδέα τι να κάνω μετά, αλλά παρόλα αυτά να γνωρίζω ότι είμαι η μόνη που σε ξέρει καλύτερα από όλους.

Έχω ζήσει μία ολόκληρη ζωή πριν από εσένα, αλλά τώρα δεν μπορώ να φανταστώ άλλη μία μέρα, άλλη μία στιγμή που να μην υπάρχεις εσύ.

Νιώθω την αγάπη με τρόπους που δεν την είχα αισθανθεί ξανά. Βαθιά, ανιδιοτελής, για κάποιον που δεν έχεις συναντήσει ποτέ.

Και ακούω ξανά το ήσυχο αυτό μουρμουρητό όσων έχουν βρεθεί σε αυτή τη θέση. «Κάποια μέρα θα καταλάβεις. Κάποια μέρα θα ξέρεις»

Κάθομαι εδώ, ξεκουράζομαι με τους δικούς σου ρυθμούς, αναπνέω ρυθμικά μαζί σου.

Αυτό λοιπόν εννοούσαν.»

mama-protes-merew-me-neogennito.jpg

Instagram / mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved