Οι ραγάδες της εγκυμοσύνης είναι σημάδια της ζωής, της εξέλιξης, της αλλαγής

Η Sarah μιλάει για τις ραγάδες της, τα δικά της σημάδια εξέλιξης. 

Μία Μαμά
Οι ραγάδες της εγκυμοσύνης είναι σημάδια της ζωής, της εξέλιξης, της αλλαγής

Instagram / thebirdspapaya

Χθες έψαχνα κάτι φωτογραφίες στο κινητό μου και έπιασα τον εαυτό μου να χαζεύει αυτές τις δύο.

Και παραδόξως είναι στη σωστή σειρά χρονικά.

Οι πρώτες αυτές γραμμές στο δέρμα σχεδιάστηκαν για τη Maya.

Λίγες ακόμα προστέθηκαν στους γοφούς μου για την Jemma. Έγιναν ακόμα πιο έντονες και πιο μεγάλες για τον Boden. Και όλες, είναι σημάδια και της δικής μου ανάπτυξης, επίσης.

Για πολλά χρόνια, τις έβλεπα ως κάτι στο οποίο απέτυχα. Δεν χρησιμοποίησα τις σωστές κρέμες; Ήταν μήπως επειδή ήμουν πολύ νέα και το σώμα μου δεν μπορούσε να αντέξει; Γιατί δεν τις είδα στα σώματα άλλων μαμάδων;

Και τώρα; Τώρα βλέπω τι πραγματικά είναι. Σημάδια εξέλιξης. Μεγαλώνουν χωρίς να «σπάνε». Όπως ακριβώς έπρεπε να είναι. Και έτσι ακριβώς έπρεπε να είμαι εγώ σήμερα. Ακόμα και αν αυτό διαφέρει από το πώς έγιναν άλλοι.

Ίσως να έπρεπε να μην τις αγαπήσω. Ίσως να έπρεπε να κλάψω για αυτές. Με έκαναν να τις δω από μία άλλη οπτική και να τις εκτιμήσω.

Ίσως να έπρεπε να τις σεβαστώ. Γιατί σίγουρα σέβομαι ότι κυριολεκτικά αλλάζει για να δημιουργήσει χώρο για ζωή, αγάπη, για κάτι που δημιουργήθηκε από εμένα.

Σε αυτή τη ζωή λοιπόν, είναι τόσοι πολλοί οι τρόποι με τους οποίους μας σημαδεύει η ζωή, η εξέλιξη, η αλλαγή. Αυτές οι γραμμές είναι τα δικά μου σημάδια.

ragades-fotografies.jpg

Instagram / thebirdspapaya

Πηγή κειμένου: Instagram / Tha Lady Papaya

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved