Η ζωή με ένα νεογέννητο: Δοκιμάζεις τα όριά σου, η καρδιά σου γίνεται δέκα φορές πιο μεγάλη

Η Elizabeth έγινε για τρίτη φορά μαμά τον περασμένο Σεπτέμβρη και εξηγεί γιατί η ζωή με ένα νεογέννητο είναι μία ιδιαίτερη εμπειρία γεμάτη δυσκολίες και ομορφιές.

Μία Μαμά
Η ζωή με ένα νεογέννητο: Δοκιμάζεις τα όριά σου, η καρδιά σου γίνεται δέκα φορές πιο μεγάλη

Instagram / elle.nove

Η ζωή με το νεογέννητο Ξύπνια ως τα χαράματα, θηλάζω με μοναδικό φως αυτό του κινητού μου και ξέρω ότι τόσες πολλές ακόμα μαμάδες κάνουν ακριβώς το ίδιο. Ρέψιμο, αλλαγή πάνας και πίσω στο κρεβάτι… Ελπίζω.

Κοιμάσαι και σε χαζεύω με την ελπίδα ότι είσαι άνετα, ήρεμη και θα μπορέσω και εγώ να κοιμηθώ λιγάκι παραπάνω…. Όμως ποτέ δεν είναι αρκετό.

Οι αγκαλιές, το μικροσκοπικό σώμα σου πάνω στο δικό μου… Θα έπρεπε να σηκωθώ να είμαι πιο παραγωγική αυτές τις ώρες, αλλά αντί για αυτό κάθομαι εκεί, καθόμαστε μαζί. Ίσως να χαζέψω κάτι στο κινητό, ίσως να κλείσω για λίγο τα μάτια μου, ίσως απλά να κάθομαι… Ο κόσμος μπορεί να περιμένει.

mama-me-neogennito-(3).jpg

Instagram / elle.nove

Τα κλάματα, κάποιες φορές τα δικά σου, κάποιες φορές τα δικά μου, είμαι κουρασμένη, ωστόσο, δεν μπορώ να σε βλέπω ανήσυχη, αναρωτιέμαι πώς μπορώ να σε κάνω να νιώσεις καλύτερα. Για να είμαι ειλικρινής αυτές τις στιγμές απλά χρειάζομαι μία αγκαλιά. Είναι μετάβαση όλη αυτή η περίοδος για τη μαμά και για το μωρό, αλλά συχνά εμάς μας ξεχνούν.

Οι μέρες, κάποιες μεγάλες, κάποιες μικρές, δεν έχουν ρουτίνα, μόνο ώρες με αλλαγή πάνας, ταΐσματα, αγκαλιές και ύπνους και μπάνια και χάος από τα μεγαλύτερα παιδιά. Και όλο αυτό στο repeat.

Είναι όμορφες στιγμές της ζωής, μαθαίνεις ξανά και ξανά την αρετή της υπομονής, δοκιμάζεις τα όριά σου, η καρδιά σου γίνεται δέκα φορές πιο μεγάλη κάθε φορά. Είναι δύσκολο ναι… αλλά αξίζει και με το παραπάνω. Τα επιτεύγματα, η ομορφιά, η ίδια η ζωή σε κάνει να ξεχνά τα ατελείωτα βράδια και τις δύσκολες στιγμές.

Να ‘μαστε, λοιπόν, τώρα, μας περιβάλλει αυτή η εντελώς καινούρια συνθήκη, μία συνθήκη τόσο γνώριμη για μένα, πρωτόγνωρη όμως μαζί σου.

Πηγή κειμένου: Instagram / elle.nove

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved