Φροντίδα νεογέννητου: 10 συμβουλές για αγχωμένους γονείς

  • Τι πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι γονείς με νεογέννητο στο σπίτι.
  • Πώς θα διαχειριστείτε τη νέα καθημερινότητα με το μωρό.
Φροντίδα νεογέννητου: 10 συμβουλές για αγχωμένους γονείς

Ο ερχομός ενός νεογέννητου εκτός από απέραντη ευτυχία και ενθουσιασμό προκαλεί ς άγχος και κούραση, επίσης.

Αν γίνατε γονείς πρώτη φορά ιδού δέκα πρακτικές συμβουλές για να έχετε το άγχος υπό έλεγχο.

Φροντίστε τον εαυτό σας

Είναι σημαντικό να τρώτε υγιεινά, να πίνετε άφθονο νερό και να παίρνετε λίγο καθαρό αέρα. Κοιμηθείτε όταν το μωρό κοιμάται - και προσπαθήστε να φτιάξετε ένα βραδινό πρόγραμμα με τον σύντροφό σας που θα σας επιτρέπει να ξεκουράζεστε και να φροντίζετε το μωρό. Αυτές οι συνήθειες θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ενέργεια που χρειάζεστε για τη φροντίδα του νεογέννητου μωρού σας.

Ορίστε καθορισμένες ώρες για τις επισκέψεις

Ενημερώστε τους φίλους και τους συγγενείς ποιες ημέρες μπορούν να σας επισκέπτονται στο σπίτι . Ζητήστε να πλένουν τα χέρια τους πριν κρατήσουν το μωρό και να αποφεύγουν να το φυλάνε στο πρόσωπο.

frodida neogennitoy neoi goneis1

Μην προγραμματίζετε τα πάντα

Αφήστε τον εαυτό σας να ακολουθεί εν μέρει το πρόγραμμα του μωρού. Κοιμηθείτε όταν κοιμάται ή δείτε μια ταινία για να χαλαρώσετε.

Να περιμένετε εναλλαγές συναισθημάτων

Μπορεί τη μια στιγμή να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε στα ουράνια και την άλλη να ανησυχείτε για την ικανότητά σας να φροντίζετε το νεογέννητο μωρό σας. Το πιθανότερο είναι ότι εσείς και ο σύντροφός σας είστε και κουρασμένοι και αγχωμένοι.Μιλήστε για ό,τι σας προβληματίζει και μην τα σκέφτεστε συνεχώς γιατί διογκώνονται.

Χαλαρώστε

Όχι δεν μπορείτε να τα προλάβετε όλα και δεν είναι κακό αυτό. Και ρούχα θα μείνουν ασιδέρωτα και άπλυτα στο καλάθι και πρόχειρο φαγητό θα φάτε γιατί δεν προλάβατε να μαγειρέψετε. Όλα είναι στο πρόγραμμα.

frodida neogennitoy neoi goneis2

Βγείτε έξω από το σπίτι

Εάν νιώθετε ότι θα τρελαθείτε, βγάλτε το μωρό έξω για μια βόλτα. Το ιδανικό θα ήταν να βγείτε μόνη σας, για να πάρετε αέρα και να αλλάξετε παραστάσεις.

Αποδεχτείτε ένα χέρι βοηθείας

Όταν οι φίλοι και τα αγαπημένα τους πρόσωπα προσφέρονται να βοηθήσουν, αποδεχτείτε τη βοήθειά τους.

Αφιερώστε χρόνο και στα άλλα μέλη της οικογένειας

Το νεογέννητο χρειάζεται την αγάπη και την προσοχή σας, το ίδιο όμως και ο σύντροφός σας ή τα υπόλοιπα παιδιά ( αν έχετε). Επομένως, θα πρέπει να βρείτε λίγο χρόνο να περάσετε μαζί τους. Θα είναι σημαντικό και για σας.

frodida neogennitoy neoi goneis3

Διατηρήστε την ψυχραιμία σας

Ο καιρός περνάει πολύ γρήγορα. Χαρείτε αυτές τις στιγμές που μπορεί να φαντάζουν κουραστικές και απολαύστε τις όσο μπορείτε.

Μάθετε πότε να ζητήσετε επιπλέον βοήθεια

Η ανατροφή των παιδιών είναι μια πρόκληση. Εάν έχετε κατάθλιψη ή αντιμετωπίζετε άλλα προβλήματα , ζητήστε άμεσα βοήθεια. Το να μάθετε να χειρίζεστε το άγχος στη ζωή σας θα σας βοηθήσει να απολαύσετε τη χαρά των καθημερινών στιγμών με το παιδί σας.

Πηγή: mayoclinic.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved