Το να πρέπει να βρεις τις ισορροπίες σου με δύο παιδιά, είναι τρομερά δύσκολο

Η Meg περιγράφει τις απρόσμενες δυσκολίες της προσαρμογής σε μία νέα καθημερινότητα με ένα μωρό και ένα νήπιο.

Το να πρέπει να βρεις τις ισορροπίες σου με δύο παιδιά, είναι τρομερά δύσκολο

Instagram / megeff

«Είμαι μαμά δύο παιδιών και ό,τι κι αν δείχνει αυτή η φωτογραφία, νιώθω ότι έχω αποτύχει.

Το να πρέπει να βρεις τις ισορροπίες σου με δύο παιδιά, είναι τρομερά δύσκολο για μένα. Θηλάζω αποκλειστικά και ασυναίσθητα χρειάζομαι να είμαι με τον Emre περισσότερη ώρα. Περνάω πολύ λιγότερη ώρα με την Rumi και νιώθω την απόσταση μεταξύ μας και ότι εκείνη έχει την ανάγκη να μου τραβήξει την προσοχή, παρόλο που ο σύζυγός μου κάνει καταπληκτική δουλειά.

mama-duo-paidia-2.jpg

Instagram / megeff

Τίποτα δε νιώθω ότι μπορεί να με βοηθήσει και κάποιες μέρες νιώθω σαν να βρίσκομαι μέσα σε ένα μαύρο σύννεφο.

Να πω όμως το εξής. Δεν είμαι τέλεια. Όλη αυτή η φάση δεν πρέπει να είναι τέλεια. Είναι εξίσου σημαντικό να μοιράζεσαι τις δύσκολες μέρες και περιόδους γιατί όλοι τις περνούν. Εύχομαι καλή ανάρρωση σε όσους το χρειάζονται.»

Τα παραπάνω έγραψε η Meg λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της. Η προσαρμογή της οικογένειας στα νέα δεδομένα μετά τον ερχομό του νέου μέλους, δεν ήταν εύκολη για κανέναν.

Σε άλλη ανάρτησή της έγραψε τα εξής:

«Η Rumi και ο μικρός μα. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες προσπαθώ.

Η μετάβαση από το ένα παιδί στα δύο ήταν μία μεγάλη πρόκληση, το λιγότερο. Πιστεύαμε ότι θα ήταν πολύ πιο εύκολο, δεδομένου ότι ξέραμε ήδη τι να κάνουμε και τι όχι με ένα νεογέννητο, αλλά δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι η προσαρμογή ενός νηπίου θα ήταν τόσο δύσκολη.

Η Rumi ξέφευγε με τη συμπεριφορά της όλη μέρα, κάθε μέρα και προσπαθούσαμε να δούμε πώς να τη βοηθήσουμε να προσαρμοστεί σε αυτό το νέο περιβάλλον όπου δεν ήταν πια μοναχοπαίδι.

Της πήραμε ιδιαίτερα παιχνίδια, κάναμε ξεχωριστές δραστηριότητες, έβγαινε για βόλτες με τον μπαμπά, της ζητούσαμε να βοηθήσει στην φροντίδα του μικρού της αδερφού, της δίναμε χώρο και χρόνο μόνη της.

Τις προάλλες, μας ρώτησε εάν έπρεπε να τον κρατήσουμε για πάντα.»

mama-duo-paidia.jpg

Instagram / megeff

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved