Νέα μαμά, δεν είσαι μόνη ακόμα και αν νιώθεις έτσι

Η Macy Pruett μιλά για τους πρώτους μήνες με το μωρό στο σπίτι. 

Μία Μαμά
Νέα μαμά, δεν είσαι μόνη ακόμα και αν νιώθεις έτσι

H Macy με τα δύο της παιδιά.

Instagram / fittestcore

Αγαπημένη μαμά που διανύεις το τέταρτο τρίμηνο, σε βλέπω.

Στα χαρακώματα που βρίσκεσαι είναι βαθιά και σκοτεινά. Πολλές φορές νιώθεις ότι δεν θα βγεις ποτέ από εκεί, ότι δεν θα ξαναπάρεις ποτέ ανάσα.

Μέχρι που τελικά το κάνεις. Ακόμα και αν είναι για λίγο, το κάνεις.

Είναι όμορφα και ευλογία. Κι ταυτόχρονα είναι άσχημα και σκοτεινά. Όλα μαζί τυλιγμένα σε ένα εξαντλημένο πακέτο. Το ψηλά είναι πολύ ψηλά και το χαμηλά, πραγματικά χαμηλά. Χάνεις τον εαυτό σου κάποιες φορές και μαζί του και κάθε ίχνος λογικής. Η έλλειψη ύπνου σε τρελαίνει. Δίνοντας όλη σου την ύπαρξη -σώμα, πνεύμα, μυαλό- σε ένα μικροσκοπικό πλασματάκι που ακόμα δεν ξέρεις ότι αυτό είναι μία δουλειά πλήρους φωτογραφίας.

Αυτό όμως που ξέρω είναι το εξής: αυτό το μικροσκοπικό πλασματάκι και εσύ μόλις έχετε ξεκινήσει να μαθαίνετε ο ένας τον άλλον. Μετά θα δεις το πρώτο του χαμόγελο. Μετά θα ακούσεις και το πρώτο του γέλιο. Και μετά, πριν το καταλάβεις, θα συνειδητοποιήσεις ότι η ζωή θα ήταν λειψή χωρίς αυτόν σε αυτήν.

mitrotita-(6).jpg

H Macy με τα δύο της παιδιά.

Instagram / fittestcore

Δεν είσαι μόνη σε αυτά τα χαρακώματα, μαμά. Ακόμα και εάν έτσι νιώθεις. Και εγώ έχω βρεθεί στη θέση αυτή. Αλλά γίνεται καλύτερο. Τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Συνέχισε να κάνεις ό,τι κάνεις. Συνέχισε να αγαπάς το μωρό σου όπως ακριβώς το αγαπάς. Και μάθε ότι κάνεις μία πραγματικά καλή δουλειά.

Με πληροφορίες από Instagram / fittestcore

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved