Πόσο νερό πρέπει να πίνετε κάθε μέρα για να χάσετε βάρος;

Τι συμβουλεύει ένας ειδικός.

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε κάθε μέρα για να χάσετε βάρος;

Για να χάσετε βάρος με υγιή τρόπο οι ειδικοί προτείνουν να επανεξετάσετε τις διατροφικές σας συνήθειες, να κοιμάστε 7-8 ώρες κάθε βράδυ και να εντάξετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Εξίσου σημαντικό και ακόμα πιο απλό είναι η επαρκής κατανάλωση νερού. Σύμφωνα με έρευνες η κατανάλωση νερού μπορείτε να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και η διατροφολόγος Amy Goodson εξηγεί στο Eat This, όχι μόνο γιατί συμβαίνει αυτό αλλά και πόσο νερό πρέπει να πίνετε κάθε μέρα.

Νερό και απώλεια βάρους

«Η κατανάλωση νερού είναι ωφέλιμη για την απώλεια βάρους καθώς παρατείνει την αίσθηση κορεσμού, δεν αρκεί όμως μόνο αυτό για να χάσετε βάρος», αναφέρει η dr Goodson.

nero-apwleia-varous.jpg

Πώς ωφελεί όμως το νερό την απώλεια κιλών;

Παρατείνει τον κορεσμό. Πίνοντας νερό πριν και μετά τα γεύματα σας βοηθάει να νιώθετε χορτάτοι, μειώνοντας έτσι την ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε, εξηγεί η ειδικό. Επίσης, σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο του Wageningen στην Ολλανδία, οι συμμετέχοντες που κατανάλωσαν ένα ποτήρι milkshake και έπειτα ένα μεγάλο ποτήρι νερό ένιωθαν πιο χορτάτοι σε σχέση με εκείνους που ήπιαν ένα μικρό ποτήρι νερό μετά την κατανάλωση του milkshake.

Το νερό δεν έχει θερμίδες. Είναι το πιο διαιτητικό ρόφημα και σίγουρα μία πιο υγιεινή επιλογή από ένα αναψυκτικό, ακόμα και εάν είναι sugar free.

Βελτιώνει τις επιδόσεις στη γυμναστική. Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι καθοριστική για να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας στη γυμναστική, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε και μερικές επιπλέον θερμίδες. Η αφυδάτωση μπορεί να σας οδηγήσει στην κούραση και τις μειωμένες επιδόσεις στην άσκηση.

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε καθημερινά;

«Πολλοί παράγοντες καθορίζουν το πόσο νερό πρέπει να πίνετε κάθε μέρα για να χάσετε βάρος, όπως η ηλικία, το φύλο, τα επίπεδα δραστηριότητες και η συνολική υγεία του οργανισμού» αναφέρει η ειδικός.

Υπάρχει ο κλασικός κανόνας με τα 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Η dr Goodson αναφέρει ότι ο γυναικείος οργανισμός χρειάζεται 11,5 ποτήρια νερό την ημέρα περίπου. Από αυτά το 20% το λαμβάνει από τρόφιμα και άλλα ροφήματα, συνεπώς θα χρειαστείτε περίπου 9 ποτήρια νερό.

Σημασία έχει και το πότε πίνετε το νερό. Στοχεύστε:

  • Πριν και μετά από ένα γεύμα
  • Ανά τακτά διαστήματα μέσα στη μέρα
  • Πριν και μετά την άσκηση
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved