Νερό με λεμόνι: Ειδικός εξηγεί τα οφέλη για τον οργανισμό

Ένα ποτήρι νερό με στυμμένο λεμόνι έχει περισσότερα οφέλη από όσα νομίζατε.

Άλκηστις Κοϊνάκη
Νερό με λεμόνι: Ειδικός εξηγεί τα οφέλη για τον οργανισμό
Bigstock

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά αναφέρει έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2021 στο περιοδικό Frontiers in Nutrition. Τα συστατικά αυτά είναι ωφέλιμα για τη συνολική υγεία του οργανισμού, τη διαχείριση του σωματικού βάρους και όχι μόνο.

Ένα ποτήρι με νερό και στυμμένο λεμόνι έχει γίνει για πολλούς κομμάτι της καθημερινής τους ρουτίνας και έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό, αναφέρει το Eat This. Η διαιτολόγος Catherine Gervacio εξηγεί ποια είναι αυτά.

Ισορροπεί τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα

Ο συνδυασμός των φυτικών ινών και των ενώσεων των λεμονιών μπορεί να σταθεροποιήσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Σύμφωνα με έρευνες, τα λεμόνι έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη για αυτό και η κατανάλωσή του μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του σακχάρου σε σταθερά επίπεδα.

«Το λεμόνι όχι μόνο θα δώσει γεύση στο νερό, αλλά μπορεί επίσης και να σας βοηθήσει να ελέγξετε την όρεξή σας» εξηγεί η ειδικός.

Βοηθά στη διαδικασία της πέψης

Σύμφωνα με μελέτη του 2022 που δημοσιεύτηκε στο Food Techlology & Biotecnology, το νερό με λεμόνι αυξάνει την παραγωγή πεπτικών ενζύμων, ενισχύοντας έτσι τη διαδικασία της πέψης και βελτιώνοντας την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών. Ένα πεπτικό σύστημα που λειτουργεί καλά είναι προϋπόθεση για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, αναφέρει η Gervacio.

Εμποδίζει την αποθήκευση λίπους

Τα λεμόνια παρά την όξινη γεύση τους, έχουν αλκαλική επίδραση στο σώμα και ένα αλκαλικό περιβάλλον θεωρείται λιγότερο ευνοϊκό για την αποθήκευση λίπους.

Η ειδικός συμβουλεύει: «Αντικαταστήστε τα ζαχαρούχα ροφήματα και τα αναψυκτικά με νερό και λεμόνι. Είναι γευστικό και με μηδέν θερμίδες».

Βελτιώνει την υγεία του δέρματος

Τα λεμόνια είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C η οποία ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου και βελτιώνει την υγεία της επιδερμίδας.

nero-me-lemoni-kai-adunatisma.jpg

Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας

Σύμφωνα με ανασκόπηση ερευνών του 2019, η ενυδάτωση που προσφέρει το νερό σε συνδυασμό με τις φυσικές ιδιότητες του λεμονιού, μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της ενέργειάς σας μέσα στην ημέρα. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι η επαρκής ενυδάτωση μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε και τη σωματική σας δραστηριότητα.

Ενισχύει τον μεταβολισμό

Το νερό και συστατικά του λεμονιού, όπως οι πολυφαινόλες μπορούν επίσης να αυξήσουν τον μεταβολικό ρυθμό. Ένας καλός μεταβολικός ρυθμός είναι απαραίτητος για την καύση θερμίδων και την απώλεια βάρους.

Αποτοξίνωση

Τα λεμόνια είναι διάσημα για τις αποτοξινωτικές τους ιδιότητες, ένα παραπάνω όταν συνδυάζονται με νερό, το οποίο επίσης βοηθά και είναι απαραίτητο για την απομάκρυνση τοξινών από το σώμα.

Παρατείνει την αίσθηση κορεσμού

Τα λεμόνια περιέχουν φυτικές ίνες οι οποίες θα σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Την αίσθηση του κορεσμού προκαλεί και η κατανάλωση νερού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved