Η διατροφή της μαμάς: Οι καλύτερες τροφές για πρωινό σύμφωνα με έναν διαιτολόγο

Πέντε θρεπτικές τροφές που βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Η διατροφή της μαμάς: Οι καλύτερες τροφές για πρωινό σύμφωνα με έναν διαιτολόγο
Bigstock

Ένα χορταστικό και πλήρες πρωινό είναι απαραίτητο για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ενέργεια. Επίσης θα σας κρατήσει χορτάτους για αρκετές ώρες και παράλληλα είναι ένας πολύτιμος «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους. Έρευνες έχουν δείξει ότι εκείνοι που τρώνε συστηματικά ένα καλό πρωινό το πρωί είναι συνήθως πιο αδύνατοι ή χάνουν βάρος ευκολότερα σε σχέση με άλλους.

Ένα ισορροπημένο και υγιεινό πρωινό πρέπει να περιλαμβάνει έναν συνδυασμό πρωτεϊνών, σύνθετων υδατανθράκων, φυτικών ινών και καλών λιπαρών. Με βάση αυτό οι παρακάτω τροφές θεωρούνται σούπερ θρεπτικά και ιδανικά για ένα χορταστικό και ταυτόχρονα διαιτητικό πρωινό.

Σμέουρα

Ένα φλιτζάνι σμέουρα έχει 8 γραμμάρια φυτικών ινών, ποσότητα διπλάσια από αυτήν που έχει ένα φλιτζάνι φράουλες. Γιατί είναι αυτό σημαντικό για την απώλεια βάρους; Έρευνα του 2019 στο Journal of Nutrition έδειξε ότι ακόμα και σε μία δίαιτα με περιορισμένη κατανάλωση θερμίδων, εκείνοι που έτρωγαν περισσότερες φυτικές ίνες έχασαν περισσότερο βάρος σε ένα διάστημα έξι μηνών.

smeoura.jpg

Βρόμη

Η βρόμη επίσης ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες. Περιέχει παράλληλα βιταμίνες, μέταλλα τα οποία είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Οι φυτικές ίνες παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού και σας κρατούν χορτάτες για περισσότερη ώρα.

Γιαούρτι

Άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New England Journal of Medicine το 2020 έδειξε τα τρόφιμα εκείνα τα οποία σχετίζονται με τις αλλαγές του σωματικού βάρους. Το γιαούρτι ήταν στην πεντάδα με τις τροφές που σημείωσαν τη μεγαλύτερη επίδραση και αυτό λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνη.

Φυστικοβούτυρο

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, συστατικά που παρατείνουν την αίσθηση πληρότητας μετά το γεύμα. Σε αντίθεση με άλλους ξηρούς καρπούς και αλείμματα, δύο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο έχουν λιγότερο από 200 θερμίδες, 8 γραμμάρια πρωτεΐνης και 2,5 γραμμάρια φυτικών ινών.

Αυγά

Ένα μεγάλο αυγό έχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνη και 72 μόλις θερμίδες. Σε σύγκριση με άλλες τροφές που έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά και υδατάνθρακες, το αυγό λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνη θα σας κρατήσει χορτάτες για περισσότερη ώρα.

Με πληροφορίες από eatingwell.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved