Οκτώ tips για να χάσετε βάρος ενώ κοιμάστε

Κι όμως μπορείτε να χάσετε βάρος ενώ κοιμάστε, αρκεί να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές.

Οκτώ tips για να χάσετε βάρος ενώ κοιμάστε

Ο ύπνος είναι από τους παράγοντες που επηρεάζουν τη διαχείριση του σωματικού βάρους.

Bigstock

Η διαχείριση του σωματικού βάρους σχετίζεται με μία πληθώρα παραγόντων όπως η διατροφή, η άσκηση, η ηλικία, ακόμα και ο ύπνος. Έρευνα του 2021 που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Obesity, έδειξε ότι ο καλής ποιότητας ύπνος βοηθά στην πιο γρήγορη απώλεια βάρους και λίπους.

Τι πρέπει να κάνετε όμως για να χάσετε βάρος ενώ κοιμάστε; Παρακάτω οι συμβουλές των ειδικών.

Κοιμηθείτε αρκετά

Το πρώτο και το πιο σημαντικό είναι η επαρκής ποσότητα ύπνου. Σύμφωνα με έρευνες, ο ύπνος για επτά ώρες κάθε βράδυ μπορεί να διατηρήσει τα επίπεδα των ορμονών που σχετίζονται με την πείνα σταθερά και τον μεταβολισμό σας ενεργό.

Η personal trainer, Nadia Murdock, αναφέρει στο ETNT: «Όταν δεν ξεκουράζεσαι επαρκώς, έχεις την τάση να τρως περισσότερο, προκαλώντας ανισορροπία στις ορμόνες σου. Αυτό με τη σειρά του επηρεάζει το πόσο χορτάτος ή πεινασμένος αισθάνεσαι μέσα στη μέρα ή τη λιγούρα για συγκεκριμένες τροφές που είναι πιο πιθανό να έχουν περισσότερες θερμίδες, λιπαρά και υδατάνθρακες. Επιπλέον, το σώμα καίει περισσότερο θερμίδες στο στάδιο του βαθύ ύπνου.»

upnos-apwleia-barous.jpg

Τεντωθείτε πριν ξαπλώσετε

Πριν ξαπλώσεις για να κοιμηθείς κάνει μερικά τέντωσε την πλάτη σου, τα χέρια σου, τα πόδια σου. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Psychology, το τέντωμα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου. Μπορεί επίσης να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να ανακουφίσει από τον πόνο στους μύες.

Δημιουργήστε ένα καλό περιβάλλον ύπνου

Το Ίδρυμα Ύπνου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προτείνει το υπνοδωμάτιο που κοιμάστε να είναι δροσερό, σκοτεινό και χωρίς ηλεκτρονικές συσκευές.

«Είναι πολύ σημαντικό να κοιμηθείτε επαρκώς όταν βρίσκεστε στο REM στάδιο του ύπνου. Σε μεγάλο βαθμό αυτό καθορίζεται από τις κατάλληλες συνθήκες του δωματίου. Βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο είναι όσο πιο σκοτεινό γίνεται και σε κατάλληλη θερμοκρασία» αναφέρει η Murdock.

Ενυδατωθείτε κατά τη διάρκεια της μέρας

Η επαρκής ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της μέρας ενισχύει πολλές λειτουργίες του οργανισμού, τον μεταβολισμό και μειώνει τα τσιμπολογήματα, άρα και την κατανάλωση παραπάνω θερμίδων. Έρευνα του 2021 έδειξε ότι ακόμα και η ελαφριά αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει αίσθημα πείνας.

nero-me-lemoni-kai-adunatisma.jpg

Αποφύγετε τα τσιμπολογήματα πριν πέσετε στο κρεβάτι

Προσπαθήστε να αντισταθείτε στις βραδινές λιγούρες λίγο πριν πέσετε για ύπνο. Αντίθετα, επιλέξτε να φάτε το βραδινό σας τουλάχιστον δύο ή ώρες πριν τον ύπνο ώστε να έχετε τον χρόνο να χωνέψετε.

Βάλτε πρόγραμμα στον ύπνο σας

Έρευνα του 2020 έδειξε ότι ακολουθώντας ένα πρόγραμμα ύπνο σύμφωνα με το οποίο κοιμάστε και ξυπνάτε την ίδια μέρα κάθε βράδυ, βελτιώνετε την ποιότητα το ύπνου σας πετυχαίνοντας έτσι την απώλεια βάρους πιο γρήγορα.

Δοκιμάστε διαλογισμό

Το άγχος και ο ύπνος παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του σωματικού βάρους. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Molecular Biochemistry, οι συμμετέχοντες με παραπάνω κιλά οι οποίοι δοκίμασαν τεχνικές για τη μείωση του άγχους, έχασαν περισσότερο βάρος σε σχέση με εκείνους που δεν το έκαναν.

Αποφύγετε την καφεΐνη πριν τον ύπνο

Περιορίστε την κατανάλωση καφεΐνης τις απογευματινές ώρες. Προτιμήστε αντί για καφέ ένα αφέψημα χαλαρωτικό που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved