Απώλεια βάρους: Έξυπνοι τρόποι να μειώσετε τη ζάχαρη

Μειώνοντας τη ζάχαρη από την καθημερινής σας διατροφή μπορείτε να χάσετε βάρος πιο εύκολα.

Απώλεια βάρους: Έξυπνοι τρόποι να μειώσετε τη ζάχαρη
Bigstock

Το πρώτο βήμα για την υγιή απώλεια βάρους είναι να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες. Σε γενικές γραμμές οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν τα μικρά και συχνά γεύματα, την κατανάλωση τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας και την αποφυγή άλλων που είναι πλούσια σε «κακά» λιπαρά και ζάχαρη.

Τι πρέπει όμως να προσέξετε; Η ζάχαρη δεν βρίσκεται μόνο στις σοκολάτες, τα ντόνατ και τα αναψυκτικά. Πολλά τρόφιμα που ίσως θεωρείτε υγιεινά περιέχουν κρυμμένη ζάχαρη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, κάποια δημητριακά και τα γιαούρτια με γεύσεις.

Πώς θα μειώσετε τη ζάχαρη στη διατροφή σας και θα χάσετε βάρος πιο γρήγορα;

Αντικαταστήστε τις τροφές με πρόσθετη ζάχαρη με άλλες που έχουν φυσικά σάκχαρα

Ακόμα και σε περιόδους δίαιτας είναι λογικό να έχετε λιγούρες για γλυκό. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι προτιμότερο να προτιμήσετε τροφές που περιέχουν φυσικά σάκχαρα και αντιοξειδωτικά όπως είναι τα φρούτα.

Αντικαταστήστε τη ζάχαρη στις συνταγές σας με φυσικά γλυκαντικά

Μπορείτε να φτιάξετε μπισκότα, μπάρες δημητριακών, υγιεινά muffin με βρόμη και σε όλα αυτά να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με φυσικά γλυκαντικά όπως είναι το μέλι ή η μελάσα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανέλα ή και εκχύλισμα βανίλιας.

meli.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Jocelyn Morales

Αποφύγετε τα αναψυκτικά και τα ενεργειακά ποτά

Τα αναψυκτικά είναι πλούσια σε ζάχαρη, όπως και τα ενεργειακά ποτέ. Επίσης, έχουν μηδαμινή διατροφική αξία, συνεπώς αποφεύγοντας εντελώς την κατανάλωσή τους, μόνο κερδισμένες μπορεί να είστε. Αντί αυτών μπορείτε να πιείτε smoothies και φυσικούς χυμούς που είναι δροσιστικοί και πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά.

Διαβάζετε πάντα τις ετικέτες στα τρόφιμα

Είναι σημαντικό να διαβάζετε πάντα τα συστατικά στις ετικέτες που αγοράζετε για να γνωρίζετε τι ακριβώς τρώτε. Σε πολλά από αυτά θα εκπλαγείτε από την περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη.

Συγκρίνετε τις θερμίδες

Συγκρίνοντας τις θερμίδες στις επιλογές σας για σνακ και φαγητά θα μπορέσετε να ελέγξετε καλύτερα το σύνολο που καταναλώνετε μέσα στη μέρα. Για παράδειγμα μερικά μικρά ντονατάκια ή ένα πακέτο μπισκότα μπορεί να έχουν συνολικά 500 θερμίδες. Τον ίδιο αριθμό θερμίδων μπορεί να έχει και μία σαλάτα με αυγά, αβοκάντο, λάδι και καρπούς, όμως το σώμα θα επεξεργαστεί τα δύο αυτά τροφές.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved