Υπογονιμότητα: 5 τρόποι για να κρατήσετε τη φλόγα της σχέσης ζωντανή

Μπορεί όλα να να είναι τόσο αγχωτικά, αλλά θα βρείτε το δρόμο για να επιστρέψετε ο ένας στον άλλο.

Υπογονιμότητα: 5 τρόποι για να κρατήσετε τη φλόγα της σχέσης ζωντανή

Εάν αντιμετωπίζετε υπογονιμότητα, όπως 1 στα 6 ζευγάρια παγκοσμίως, μπορεί να νιώθετε ένα τεράστιο συναισθηματικό, σωματικό και οικονομικό βάρος που συχνά μεταφέρεται στη σχέση σας.

Η σχέση σας περιστρέφεται γύρω από τα ραντεβού με την γιατρό, από την παρακολούθηση της ωορρηξία και από το προγραμματισμένο σεξ .

1. Στόχος πάντα η ανοιχτή επικοινωνία

Μπορεί να είναι μια απίστευτα απομονωτική και δύσκολη στιγμή στη ζωή σας αλλά είναι σημαντικό να νιώθετε ότι ο σύντροφός σας είναι κάποιος με τον οποίο μπορείτε να εκφράσετε όλα τα συναισθήματα σας.

Είναι πολύ πιθανό να μην αντιμετωπίζετε το άγχος και το πένθος με τον ίδιο τρόπο όπως ο σύντροφός σας, γι’ αυτό μερικές φορές να υπάρχουν εντάσεις και πίεση όταν δυσκολεύεστε να συλλάβετε.

Το να νιώθετε ότι δεν μπορείτε να μοιραστείτε αυτά τα συναισθήματα με τον σύντροφό σας δημιουργεί ρωγμές ακόμα και στις πιο δυνατές σχέσεις.

Αφιερώστε χρόνο για να καταλάβετε πώς επικοινωνείτε και οι δύο και τι είδους υποστήριξη χρειάζεστε.

2. Καθιερώστε βραδιές ραντεβού

Οι προκλήσεις γονιμότητας κάνουν τη σχέση να γίνεται λιγότερο «σέξι». Για να διατηρήσετε τον ρομαντισμό ζωντανό, οργανώστε τακτικές βραδιές ραντεβού.

Μια έξοδος θα σας κάνει να ξεχαστείτε από το τι συμβαίνει και είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να επανασυνδεθείτε ως ζευγάρι.

Αυτό θα κρατήσει τη σπίθα ζωντανή κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που μπορεί να φέρνει ψυχική εξάντληση.

3. Αποφύγετε το παιχνίδι ευθυνών

Πολλές γυναίκες αναλαμβάνουν ένα τεράστιο συναισθηματικό βάρος και συχνά μπορεί να κατηγορούν τον εαυτό τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου . Το ίδιο βέβαια μπορεί να ισχύει και από την άλλη πλευρά.

Για αυτό ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο να λετε στον σύντροφό σας ότι δεν τον κατηγορείτε και είστε στην ίδια ομάδα μπορεί να έχει τόσο μεγάλη επίδραση και για τους δυο σας.

4. Αφιερώστε χρόνο όπου δεν θα συζητάτε για την εγκυμοσύνη

Η υπογονιμότητα μονοπωλεί τις περισσότερες συζητήσεις με τον σύντροφό σας και όταν δεν το συζητάτε, το σκέφτεστε.

Είναι σημαντικό να αφιερώνετε μια νύχτα την εβδομάδα ή ίσως ακόμη και μια ώρα την ημέρα όπου εσείς και ο σύντροφός σας επικεντρώνεσαι στο να μην μιλάτε για αυτό.

Αυτό θα σας επιτρέψει να μιλάτε και για άλλα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας.

5. Βρείτε τρόπους να διοχετεύσετε την απογοήτευσή σας

Συχνά, όταν περνάτε μια κακή μέρα, ποιο είναι το άτομο στο οποίο το μεταφέρετε; Συνήθως είναι ο σύντροφός σας, καθώς είναι ο «ασφαλής σας χώρος». Όταν αντιμετωπίζετε υπογονιμότητα, μπορεί να μην είναι απλώς μια κακή μέρα, μπορεί να είναι μερικά δύσκολα χρόνια. Είναι σημαντικό να βρείτε κάτι που παρέχει διέξοδο σε αυτήν την απογοήτευση.

Είτε πρόκειται για μια σόλο δραστηριότητα είτε για μια κοινή δραστηριότητα, προσπαθήστε να βρείτε κάτι που θα σας εκτονώνει ψυχολογικά και σωματικά.

Μερικές δραστηριότητες για ζευγάρια είναι για παράδειγμα ένα μάθημα γυμναστικής, καθημερινοί περίπατοι, χορός, ζωγραφική ή πεζοπορία .

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved