Στόχοι γονιμότητας με τη νέα χρονιά

Νέα χρονιά και νέοι στόχοι για όσους προσπαθούν να γίνουν γονείς.

Μαργαρίτα Νικολάου
Στόχοι γονιμότητας με τη νέα χρονιά
Bigstock

Είναι μια νέα χρονιά και αυτό σημαίνει νέοι στόχοι! Εάν το να μείνετε έγκυος και να κάνετε οικογένεια (ή να μεγαλώσετε την οικογένειά σας) είναι ένας από τους στόχους σας φέτος, τότε η γονιμότητά σας θα πρέπει να είναι προτεραιότητά σας!

Σύμφωνα με έρευνες, υγιή ζευγάρια, περίπου το 80% αυτών, θα μπορέσει να συλλάβει μέσα στους πρώτους 6 μήνες και το 85% μέσα στους πρώτους 12 μήνες. Για άλλα ζευγάρια, μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολη η διαδικασία της σύλληψης.

Ακολουθούν 5 στόχοι για τη νέα χρονιά ώστε να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας αυξάνοντας τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος.

Βρείτε τις μέρες γονιμότητας (αν δεν το έχετε κάνει ήδη): Εντοπίστε τις ημέρες γονιμότητάς σας. Είτε έχετε σταθερό κύκλο κάθε μήνα, είτε όχι, καλό θα είναι να βρείτε τις ημέρες γονιμότητας, ώστε να ξέρετε πότε είναι έτοιμο το σώμα σας να συλλάβει. Μάθετε να αναγνωρίζετε αλλαγές που μπορούν να επηρεάσουν τις γόνιμες μέρες σας ή συμπτώματα που θα πρέπει να αναφέρετε στον γιατρό σας.

Πώς θα βρείτε το γόνιμο παράθυρό σας όταν προσπαθείτε να συλλάβετε;

Διατηρήστε ένα υγιές βάρος: Το βάρος σχετίζεται με τις αλλαγές του κύκλου καθώς επίσης και με τη γονιμότητα.

Μειώστε την πρόσληψη καφεΐνης: Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η υπερβολική ποσότητα καφεΐνης μπορεί να είναι επιζήμια εάν παλεύετε με την υπογονιμότητα. Έτσι, αν πίνετε πολλά φλιτζάνια καφέ κάθε μέρα, ήρθε η ώρα να αφήσετε κάτω το φλιτζάνι με τον καφέ σας.

Φάτε υγιεινά: Δεν υπάρχουν δίαιτες γονιμότητας, υπάρχουν όμως διατροφικά προγράμματα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αυξάνοντας τις πιθανότητες μιας εγκυμοσύνης. Βάλτε στη διατροφή σας φρούτα και λαχανικά, κόψτε καθετί σας κάνει κακό και επιδιώξτε έναν κανόνα 80/20. Κάντε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές το 80% του χρόνου, ώστε να απολαύσετε πραγματικά κάποιες λιχουδιές χωρίς ενοχές, το υπόλοιπο 20%!

Μειώστε το στρες: Ξέρουμε, ξέρουμε – πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις! Το άγχος οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης που μπορεί στην πραγματικότητα να δυσκολέψει τη σύλληψη. Εάν έχετε πολύ άγχος στη ζωή σας, προσπαθήστε να το μειώσετε λίγο. Βρείτε κάτι που σας ηρεμεί όπως η γιόγκα, το περπάτημα ή απλώς να περνάτε χρόνο με φίλους πιο τακτικά.

πηγή: uncfertility.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved