Γονιμότητα: Έξι τρόποι να την ενισχύσετε το καλοκαίρι

Ενισχύστε τη γονιμότητά σας το καλοκαίρι με αυτούς τους απλούς τρόπους. 

Γονιμότητα: Έξι τρόποι να την ενισχύσετε το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι θεωρείται ιδανική περίοδος για τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί. Το άγχος , που μπορεί να επηρεάζει τη γονιμότητα, είναι λιγότερο και η διάθεση πιο χαλαρή.

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας αυτό το καλοκαίρι.

vitamin-d_1.jpg

Βιταμίνη D

Εκμεταλλευτείτε τον ήλιο για να απορροφήσει το οργανισμό σας την απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης D που χρειάζεται. Προτιμήστε τις πρωινές ώρες, και βγείτε έξω για περίπου 10-15 λεπτά χωρίς να φοράτε αντηλιακό ( εννοείται ότι μετά τη σύντομη έκθεσή σας στον ήλιο, το εφαρμόζεται τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα).

Βιολογικό αντηλιακό

Τα αντηλιακά χωρίς τοξίνες ή κάποια απόχρωση μπορούν να σας κρατήσουν ασφαλείς εάν βρίσκεστε στον ήλιο για παρατεταμένη περίοδο.

nero-kai-apoleia-varous.webp

Άφθονο νερό

Αποφύγετε τα μπουκάλια νερού από τοξικά πλαστικά και προτιμήστε θερμό ή γυάλινες συσκευασίες. Προσπαθήστε να πίνετε όσο περισσότερα υγρά μπορείτε για να κρατάτε ενυδατωμένο τον οργανισμό σας ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Άσκηση

Η φυσική δραστηριότητα που δεν ασκεί πίεση στις αρθρώσεις και δεν προκαλεί εφίδρωση βοηθά να έχετε μια καλή φυσική κατάσταση ( είναι θετικό για την ενίσχυση της γονιμότητας).

gonimotita1.jpg

Διατροφή

Η σωστή διατροφή μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα. Εντάξτε φρούτα και λαχανικά , ει δυνατόν βιολογικά και της εποχής. Τα φυτοφάρμακα είναι επιβλαβή για τη γονιμότητα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, γι' αυτό προσπαθήστε να επωφεληθείτε από τις τοπικές αγορές στα μέρη που θα επισκεφτείτε το καλοκαίρι.

Επίσης, τα αντιοξειδωτικά όπως το φυλλικό οξύ και ο ψευδάργυρος μπορεί να βελτιώσουν τη γονιμότητα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.
Μια μελέτη του 2012 σε νεαρούς ενήλικες άνδρες διαπίστωσε ότι η κατανάλωση 75 γραμμαρίων καρυδιών πλούσια σε αντιοξειδωτικά την ημέρα βελτίωσε την ποιότητα του σπέρματος.Τρόφιμα όπως φρούτα , λαχανικά, ξηροί καρποί και δημητριακά είναι πλούσια σε ευεργετικά αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνες C και E, φυλλικό οξύ, βήτα καροτίνη και λουτεΐνη.

Ξεκούραση

Εάν προσπαθείτε να συλλάβετε και δεν τα καταφέρνετε , είναι βέβαιο ότι έχετε αγχωθεί. Καθώς τα επίπεδα του άγχους σας αυξάνονται, οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος μειώνονται. Σύμφωνα με έρευνες, οι ενδείξεις ότι το στρες μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα είναι πολλές.Μην ξεχνάτε να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, κάνοντας πράγματα που σας ευχαριστούν. Με συτό τον τρόπο θα χαλαρώσετε και θα αποφορτιστείτε.

Πηγή:rmalongislandivf.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved