«Η κιβωτός του Νώε» - Η πιο γνωστή ιστορία όπως δεν έχει ξαναειπωθεί

Μία χιουμοριστική και συναρπαστική ιστορία για τις περιπέτειες δύο ποντικιών, που είναι εμπνευσμένα από τους θρύλους της βραζιλιάνικης μουσικής Βινίσιους ντι Μοράες και Τομ Ζομπί.

«Η κιβωτός του Νώε»  - Η πιο γνωστή ιστορία όπως δεν έχει ξαναειπωθεί

Αφού επιβιβαστούν κρυφά στην Κιβωτό του Νώε, τα δύο ποντίκια αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τα καπρίτσια ενός αδίστακτου λιονταριού με μόνο τους όπλο τη μουσική. Μία οικογενειακή ταινία κινουμένων σχεδίων γεμάτη μουσική, χιούμορ και εύστοχες αναφορές στην κατάσταση του σύγχρονου κόσμου.

kivotos-noe-tainia-feelgood-(1).jpeg

Περίληψη της ιστορίας:

Ο Vini και ο Tom είναι δύο μποέμ ποντίκια, οι οποίοι, αφού γίνονται τυχαία μάρτυρες της στιγμής που ο Θεός αναθέτει στον Νώε το καθήκον να φιλοξενήσει και να διασώσει μόνο ένα ζευγάρι από κάθε είδος στην Κιβωτό του, βρίσκουν έναν ευφάνταστο τρόπο να συμμετέχουν κι αυτοί στην περιπέτεια. Μέσα στο χάος του κατακλυσμού και με τους δύο πρωταγωνιστές να αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα και τις ιδιοτροπίες ενός άπληστου λιονταριού, η ταινία αποδεικνύεται ένας διασκεδαστικός πολιτικός μύθος, όπου η μουσική και η ποίηση αποτελούν τον αντίποδα στην αγριότητα και την τυραννία των ισχυρότερων ζώων.

Σκηνοθεσία: Alois Di Leo, Sergio Machado, René Veilleux

4 Απριλίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood.

Σημείωμα του σκηνοθέτη

Η ιδέα της ταινίας «Η Κιβωτός του Νώε» είναι να διηγηθούμε ξανά μία κλασική ιστορία με έναν αστείο τρόπο με γερές δόσεις δράσης και χιούμορ, αλλά και με ελαφριά πολιτική χροιά. Η Κιβωτός εκπροσωπεί τον πλανήτη μας που απειλείται από κλιματική καταστροφή, επισιτιστική κρίση, παιχνίδια εξουσίας και γελοίους και βάναυσους τυράννους.

Στόχος μας είναι να μιλήσουμε στα παιδιά όλων των ηλικιών για σημαντικά και σύγχρονα θέματα με έναν απολαυστικό και ελαφρύ τρόπο. Η ταινία απευθύνεται σε νεαρό κοινό, αλλά η αφήγηση περιλαμβάνει λεπτομέρειες και αστεία που θα απολαύσει και το ενήλικο κοινό.

Το μήνυμα της ταινίας είναι η ενσυναίσθηση και η αποδοχή της διαφορετικότητας. Τα ποντίκια πρωταγωνιστές μαθαίνουν στη διάρκεια του ταξιδιού ότι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τα τέρατα που φιλοδοξούν να κυριεύσουν την κιβωτό. Για να πολεμήσουν τους ισχυρούς εχθρούς, ο Τομ και ο Βίνι συνεργάζονται με απρόσμενους συμμάχους όπως μία φιλική κατσαρίδα, ένα παράσιτο οπαδό του Ρασταφαριανισμού, έναν έφηβο ψύλλο και μία εκκεντρική μύγα.

Αξιοποιούν τα μουσικά τους ταλέντα για να δείξουν ότι η τέχνη είναι το καλύτερο αντίδοτο στη βαρβαρότητα.

kivotos-noe-tainia-feelgood-(2).jpeg

Ο Βίνι και ο Τομ είναι εμπνευσμένοι από τους Βινίσιους ντι Μοράες και Τομ Ζομπί – τους εκπροσώπους της μπόσα νόβα και δημιουργούς του πιο γνωστού βραζιλιάνικου τραγουδιού, του Garota de Ipanema (The Girl From Ipanema). Το ντουέτο έχει υπογράψει το έργο «Ο Μαύρος Ορφέας» (Black Orpheus), που μετέφερε στον κινηματογράφο ο Μαρσέλ Καμί, ο οποίος βραβεύτηκε με το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Για τις ανάγκες της ταινίας χρησιμοποιήθηκαν 3D γραφικά και έτσι τα εικαστικά της ταινίας είναι πιο οικεία για το ευρύτερο κοινό. Από την άλλη, στοχεύσαμε σε έναν ιδιαίτερο και πρωτότυπο σχεδιασμό με τα στοιχεία του σύγχρονου χιούμορ και του αναρχικού πνεύματος των ποιημάτων του Βινίσιους.

kivotos-noe-tainia-feelgood-(4).jpeg

Συντελεστές

Σενάριο: Sérgio Machado

Σκηνοθεσία: Sérgio Machado, Alois Di Leo

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι ηθοποιοί: Γιώργος Ευαγόρου, Μάριαν Κυπριανού, Ανδρέας Τσέλεπος, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Μαρία Κάνθερ, Εύρος Βασιλείου, Πέτρος Κονόμου, Γιάννης Καραούλης, Άρης Κυπριανού, Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης, Βίκυ Γεωργιάδου, Νάτια Χαραλάμπους, Θανάσης Δρακόπουλος, Ιωάννα Κεραυνού

Tραγούδια: Ποίμης Πέτρου, Βασίλης Αξιώτης, Δήμος Μπέκε, Αιμίλια Παπαπέτρου, Ειρήνη Παργινού, Μαρία Βασιλοπούλου

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Walter Salles

Μοντάζ: Marcelo Junqueira

NoahsArk_OfficialPoster.jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved