Ζωγραφική για παιδιά: Φανταστικές ιδέες με υλικά που έχουμε στο σπίτι

Φτιάξτε εναλλακτικές δημιουργίες με απλά αντικείμενα.

Ζωγραφική για παιδιά: Φανταστικές ιδέες με υλικά που έχουμε στο σπίτι
Bigstock

Η ζωγραφική είναι μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών κάθε ηλικίας. Είναι διασκεδαστική, δημιουργική και τα παιδιά μπορούν να κάθονται με τις ώρες να αποτυπώΝουν στο χαρτί φιγούρες και εικόνες που έχουν φανταστεί.

Η τέχνη δεν έχει όρια και αυτό ισχύει και στην περίπτωση των μικρών παιδιών. Παρακινήστε τα να φτιάξουν μοναδικές δημιουργίες ξεφεύγοντας από τα καθιερωμένα, όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιήσουν ρολό από χαρτί κουζίνας και αλουμινόχαρτο, αντί για πινέλο και χαρτί.

Η ζωγραφική θα γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και τα παιδιά θα μάθουν να είναι εφευρετικά.

Τα οφέλη της ζωγραφικής για παιδιά

Ζωγραφίζοντας τα παιδιά εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες, ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας, εξασκούν τη συνεργασία χεριού και ματιού, εξωτερικεύουν συναισθήματα και μαθαίνουν με τον τρόπο αυτό να εκφράζονται.

Επίσης είναι ένας εύκολος τρόπος να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι και εκτός, δεδομένου ότι μπορείτε πάντα να κρατάτε τα σύνεργα ζωγραφικής μαζί σας.

Στις διακοπές τα παιδιά έχουν ακόμα περισσότερο ελεύθερο χρόνο και η ζωγραφική είναι μία δραστηριότητα που μπορεί να τα απασχολήσει για αρκετή ώρα, είτε εντός είτε κι εκτός σπιτιού.

Εμείς σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας μερικά tips για ακόμα πιο εντυπωσιακές ζωγραφιές, που είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσουν τα παιδιά.

Στο παρακάτω βίντεο δείτε απλές τεχνικές ζωγραφικής με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας, όπως πιρούνια και μπατονέτες.

Mια ζωγραφιά γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όταν δοκιμάζετε tricks και νέα κόλπα. Ειδικά εάν τα παιδιά ζωγραφίζουν κάθε μέρα, το να κάνουν κάτι διαφορετικό θα λειτουργήσει ως κίνητρο και θα διευρύνει τους ορίζοντές τους. Στην τέχνη άλλωστε δεν υπάρχει «ταβάνι» και το μόνο όριο είναι η φαντασία.

Δείτε το βίντεο:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved