Αστείες και διασκεδαστικές δραστηριότητες για μικρά παιδιά

Ιδέες για να περάσετε όμορφα απογεύματα με παιδιά σας.

Αστείες και διασκεδαστικές δραστηριότητες για μικρά παιδιά
Bigstock

Η ψυχαγωγία των παιδιών είναι μια συνεχής προσπάθεια. Τις περισσότερες φορές βαριούνται να κάνουν τα ίδια πράγματα στο σπίτι οπότε πέφτει στους ώμους σας το βάρος της δημιουργικής απασχόλησής τους.

Είναι πάντα εύκολο; Όχι, αλλά είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Συγκεντρώσαμε μερικές ιδέες απασχόλησης σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους οι οποίες είναι απλές, αστείες, διασκεδαστικές και απαιτούν μόνο καλή διάθεση. Οι περισσότερες από αυτές πυροδοτούν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και ενισχύουν τις γνωστικές δεξιότητες. Επιπλέον, θα βοηθήσουν τα παιδιά σας να περάσουν την ώρα τους δημιουργώντας όμορφες αναμνήσεις.

aytopepithisi-kai-dimioyrgikotita-paidiou.jpg

Φτιάξτε ένα φρούριο

Σε ποιο παιδί δεν αρέσει να χτίζει οχυρά; Εφοδιάστε το λοιπόν με μερικές κουβέρτες, σεντόνια και μαξιλάρια και αφήστε το να φτιάξει ένα υπέροχο καταφύγιο.

Σχεδιάστε μια αυτοπροσωπογραφία

Δοκιμάστε τις δεξιότητες των παιδιών στο σχέδιο ενθαρρύνοντας τα να δημιουργήσουν το δικό τους αριστούργημα. Δώστε τους χαρτί, κραγιόνια και χρωματιστά μολύβια και δείτε την τέχνη τους να ζωντανεύει.

Φτιάξτε χάρτινα αεροπλάνα

Τα χάρτινα αεροπλάνα κατασκευάζονται εύκολα και θα τα κρατήσουν απασχολημένα για αρκετή ώρα παίζοντας αερομαχίες.

Παίξτε μουσική με κατσαρόλες και τηγάνια

Εντάξει, αυτή η δραστηριότητα μπορεί να μην είναι η πιο ήσυχη αλλά θα ξετρελάνει τα νήπια και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Αφήστε τα να παίξουν το δικό τους ρυθμό δίνοντάς τους ξύλινες κουτάλες.

paidiko-theatro.jpg

Παίξτε θέατρο σκιών

Τι πιο διασκεδαστικό από ένα θέατρο σκιών; Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους, τα παιχνίδια και άλλα αντικείμενα για να κάνουν μια παράσταση που θα είναι βασισμένη στη φαντασία τους.

Μετατρέψτε ένα κουτί από χαρτόνι σε πειρατικό πλοίο

Έχετε ένα μεγάλο χάρτινο κουτί; Χρησιμοποιήστε το για να το μετατρέψουν τα παιδιά σε ένα αυτοσχέδιο πειρατικό καράβι. Ενθαρρύνετέ τα να το διακοσμήσουν με σχοινιά και πανιά προκειμένου να μοιάζει όντως με πλοίο.

Με πληροφορίες από το countryliving.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved