Παραλίες κοντά στην Αττική για οικογενειακές αποδράσεις - Πού να πάτε με τα παιδιά

Οι ιδανικές παραλίες για οικογένειες είναι αυτές με άπλετο χώρο, αμμουδιά, καθαρά και ήρεμα νερά και φυσική σκιά.

Παραλίες κοντά στην Αττική για οικογενειακές αποδράσεις - Πού να πάτε με τα παιδιά

Αυτές τις τρείς παραλίες πρέπει να τις επισκεφτείτε οπωσδήποτε!

Μυλοκοπή

Ανήκει στο δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και απέχει μία ώρα από την Αθήνα και μόλις 20 λεπτά από το Λουτράκι. Ο λόγος για τη διπλή παραλία της Μυλοκοπής, προϊόν αρχαίου σεισμού στην περιοχή, η οποία χαρίζει απίστευτη θέα στον Κορινθιακό κόλπο και συνδυάζει κυριολεκτικά βουνό και θάλασσα.

Για να φτάσει κανείς εδώ, χρειάζεται τετρακίνητο όχημα μιας και ο χωματόδρομος που οδηγεί σε αυτήν γίνεται δυσπρόσιτος. Εναλλακτικά, μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο δάσος και να περπατήσετε μέχρι την ακτή.

Και μπορεί αυτή η διαδικασία να σας φαίνεται σκέτη ταλαιπωρία, αλλά η φυσική ομορφιά της Μυλοκοπής θα σας ανταμείψει: το φασκόμηλο που δεσπόζει στους γύρω βράχους θα σας φέρει μια μυρωδιά καλοκαιριού, τα καταπράσινα πεύκα που την περιστοιχίζουν κι αγγίζουν τη σμαραγδένια θάλασσα θα σας κόψουν την ανάσα, ο υπέροχος βυθός της θα σας μαγέψει, ενώ τα εντυπωσιακά βράχια που χωρίζουν τις δύο παραλίες θα σας δώσουν την αίσθηση πλήρους απομόνωσης.

Σημειώστε ότι η παραλία είναι αυστηρά μη οργανωμένη οπότε θα χρειαστεί να σταματήσετε το Λουτράκι για προμήθειες.

paralies konta stin Athina

Θυμάρι (Ανάβυσσος)

Περνάμε την Παλαιά Φώκαια και φτάνουμε στο Θυμάρι. Μιλάμε μάλλον για τα καθαρότερα νερά της Αττικής, 55χλμ από το κέντρο της Αθήνας και μία από τις πιο παρθένες παραλίες.

Ωραία άμμος, άπειρος χώρος για να παίξουν τα μικρά σας με τα κουβαδάκια τους, αλλά χωρίς καφετέριες και ταβέρνες, ότι πρέπει δηλαδή για μία χαλαρή απόδραση.

Το άγνωστο νησάκι του Ντούνη

Μόλις 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και πολύ κοντά στα Νότια προάστια της Αττικής βρίσκεται ένα νησάκι με το όνομα «Ντούνη».

Στη βραχονησίδα Ντούνη, μπορείτε να απολαύσετε σχεδόν τελείως “πριβέ” αλλεπάλληλες δαντελένιες ακρογιαλιές.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτή θα χρειαστεί να μεταβείτε αρχικά ως την Αγία Μαρίνα Κορωπίου και να συνεχίσετε με πορεία προς το Σούνιο για περίπου ακόμα 1χλμ.

Μόλις φτάσετε στην τοποθεσία Αλθέα όπου και δεσπόζει το επιβλητικό αλλά εγκαταλελειμμένο ομώνυμο ξενοδοχείο αφήστε το αυτοκίνητο σας και κατεβείτε στην παραλία “Ηλιόπουλος” και από εκεί περπατώντας μέσα από την θάλασσα μπορείτε να μεταβείτε στη Νήσο Ντούνη.

Μόλις θα έχετε φτάσει σε έναν απίστευτο πλωτό παράδεισο με μικρούς κολπίσκους και από τις δύο πλευρές του νησιού με πεντακάθαρα καταγάλανα νερά. Προσοχή όμως μην ξεχάσετε να πάρετε παπουτσάκια θαλάσσης για τα πιτσιρίκια!

Καλές βουτιές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved