Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο

  • Κατασκευές για παιδιά 
  • Πειράματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι
  • Μπείτε στην κουζίνα και δημιουργήστε λαχταριστές λιχουδιές
  • Ζωγραφίστε παρέα
Προτάσεις δραστηριοτήτων για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο
unsplash.com / Paige Cody

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Σαββατοκύριακο έρχεται, ο καιρός προβλέπεται να είναι καλός, με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες αρκετά υψηλές για τα δεδομένα της εποχής. Όπως κάθε Παρασκευή έτσι και αυτήν την βεομδάδα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά και να περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί, να διασκεδάσετε και να χαλαρώσετε.

Φτιάξτε χειροτεχνίες με φθινοπωρινά φύλλα

kataskeues me fulla

Μαζέψτε φθινοπωρινά κίτρινα, καφέ και πορτοκαλί φύλλα απο τον κήπο ή το πάρκο που βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι σας και χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε όμορφες κατασκευές Δείτε εδώ μερικές ιδέες που σίγουρα θα ενθουσιάσουν εσάς και τα μικρά σας.

Μάθετε τα λαχανικά κάνοντας εύκολες κατασκευές με ξυλάκια

laxanika kataskeues me ksulakia

Πηγή φωτογραφίας: craftprojectideas.com

Η μάθηση μπορεί να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστική μέσα από εκπαιδευτικές και δημιουργικές δραστηριότητες, όπως είναι και η κατασκευή χειροτεχνιών. Εάν θέλετε να βοηθήσετε το μικρό σας να μάθει τα λαχανικά, δοκιμάστε να φτιάξετε μελιτζάνες, καρότα, μπρόκολα κ.α. με ξυλάκια και μερικά ακόμα απλά υλικά. Δείτε τι θα χρειαστείτε και αναλυτικά τη διαδικασία για να τα φτιάξετε εδώ.

Ζωγραφίστε χρησιμοποιώντας αντικείμενα καθημερινής χρήσης

zografiki gia paidia

Η τέχνη δεν έχει όρια και αυτό ισχύει και στην περίπτωση των μικρών παιδιών. Παρακινήστε τα να φτιάξουν μοναδικές δημιουργίες ξεφεύγοντας από τα καθιερωμένα, όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιήσουν ρολό από χαρτί κουζίνας και αλουμινόχαρτο, αντί για πινέλο και χαρτί. Δείτε ιδέες εδώ.

Φτιάξτε βρώσιμη, σοκολατένια πλαστελίνη με 4 υλικά

plastelini sokolatas 1 1

Φτιάξτε μία ιδιαίτερη και διαφορετική πλαστελίνη. Είναι σοκολατένια, το μικρό σας μπορεί να τη βάλει στο στόμα του χωρις να υπάρξει κίνδυνος και μπορείτε να τη φτιάξετε με μόλις 4 υλικά. Δείτε τι θα χρειαστείτε και αναλυτικά τη διαδικασία για να τη φτιάξετε εδώ.

Δοκιμάστε πειράμτα με σαπούνι

sapouni periodos peiramata

Λόγω των ιδιοτήτων του, το σαπούνι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον συστατικό για πειράματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι. Δείτε πέντε ακόμα πειράματα με σαπούνι και μερικά ακόμα απλά υλικά εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved