Επιπλώνοντας το πρώτο παιδικό δωμάτιο - Συμβουλές που θα σας φανούν χρήσιμες

Για τους περισσότερους γονείς η προετοιμασία του παιδικού δωματίου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προκαλεί μεγάλο ενθουσιασμό. Αισθάνονται πως μ’ αυτό τον τρόπο καλωσορίζουν το μωρό τους στο σπίτι.

Επιπλώνοντας το πρώτο παιδικό δωμάτιο - Συμβουλές που θα σας φανούν χρήσιμες

Το νεογέννητο όμως δεν είναι σε θέση να παρατηρεί τι ακριβώς το περιβάλλει, τουλάχιστον τους πρώτους μήνες.Αλλωστε, σ’ αυτό το στάδιο της ανάπτυξης οι ανάγκες του είναι περιορισμένες : άνεση, ζέστη και τροφή χρειάζεται μόνο.

Πρέπει να σκεφτείτε ότι το μωρό θα χρησιμοποιεί το ίδιο παιδικό δωμάτιο σε όλη την παιδική ηλικία , επομένως θα χρειαστεί να αναπροσαρμόζετε τη διακόσμησή του. Καθώς το παιδί θα μεγαλώνει, αναγκαστικά θα ανανεώνετε το δωμάτιο με νέα διακοσμητικά σχέδια και χρώματα.

Οι τοίχοι πρέπει να πλένονται ή τουλάχιστον να καθαρίζονται με υγρό σφουγγάρι συχνά. Καλύτερα να βάψετε το δωμάτιο παρά να βάλετε ταπετσαρία. Επιλέξτε ένα φυσικό υδατοδιαλυτικό χρώμα και όχι ένα που χρειάζεται άλλο διαλύτη, ώστε να μην επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα με έντονες χημικές οσμές.

Το βρέφος δε χρειάζεται πολλά έπιπλα στην αρχή, φροντίστε να έχετε εξασφαλίσει αρκετό χώρο αποθήκευσης, ειδικά γύρω από την περιοχή όπου το αλλάζετε. Αν, όμως σκοπεύετε να αλλάξετε την επίπλωση όταν το μωρό αρχίζει να μπουσουλάει οι ακμές των επίπλων πρέπει να είναι στρογγυλεμένες.

Ένα φως για το βράδυ θα το βοηθήσει να αισθάνεται ασφάλεια, καθώς είναι ξαπλωμένο στα σκοτεινά. Επίσης, το σύστημα ενδοεπικοινωνίας μπορεί να σας βοηθήσει ειδικά όταν δεν είστε στον ίδιο χώρο.

Τοποθετήστε στα παράθυρα σχετικά χοντρές κουρτίνες για να μην ξυπνάει από το εξωτερικό φως. Επίσης ένα πορτατίφ κοντά στο κρεβάτι του θα σας φανεί χρήσιμο, όταν θέλετε να ελέγχετε το μωρό, χωρίς όμως να το ξυπνάτε.

Στην αρχή, η θερμοκρασία του δωματίου πρέπει να διατηρείται περίπου στους 24 βαθμούς C. Πολλοί γονείς χρησιμοποιούν ξεχωριστό θερμοστάτη στο δωμάτιο του μωρού και δεν χρειάζεται να έχουν ολόκληρο το σπίτι σε αυτή τη θερμοκρασία.

Διαβάστε επίσης

Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία και υγρασία στο δωμάτιο του μωρού;
Το μωρό μεγάλωσε: Ώρα για έπιπλα στο παιδικό δωμάτιο
Διακόσμηση παιδικού δωματίου: 10 υπέροχες ιδέες

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved