5 χρήσιμα tips για να κάνετε το σαλόνι σας kid-friendly

Πώς θα αποφύγετε το χάος και θα δημιουργήστε έναν χώρο που θα ευχαριστεί και μικρούς και μεγάλους.

5 χρήσιμα tips για να κάνετε το σαλόνι σας kid-friendly
Bigstock

Πριν αρχίσετε να βλέπετε εφιάλτες για έπιπλα σαλονιού που μοιάζουν με την τάξη του νηπιαγωγείου των παιδιών σας, να είστε σίγουρες ότι υπάρχουν πολλές ιδέες για σαλονάκια φιλικά προς τα παιδιά που είναι για όλους.

Με την ελπίδα να σας βοηθήσουμε να πετύχετε αυτή την ισορροπία, συγκεντρώσαμε μερικά εξαιρετικά tips που μπορείτε να εμπνευστείτε και να κάνετε το πρώτο βήμα.

1. Επιλέξτε το σωστό χαλί

Το σαλόνι σας είναι ένας χώρος με μεγάλη επισκεψιμότητα. Σκεφτείτε να αγοράσετε ένα χαλί που πλένεται εύκολα ή ένα χαλί που είναι για εξωτερικό χώρο. Τέτοιου είδους χαλιά θα αντέξουν όλο το το παιχνίδι και, αναπόφευκτα, όλους τους χυμούς και τα φαγητά που θα πέσουν αλλά και κάποιο πιθανό εμετό.

https://www.instagram.com/p/CfEoHXMsaeo/

2. Χρησιμοποιήστε διακοσμητικά κουτιά αποθήκευσης

Δε θέλετε να θυσιάσετε την ομορφιά για τη λειτουργικότητα αλλά ταυτόχρονα είστε μανιακή με την τάξη στο χώρο σας; Έχουμε τη λύση: Χρησιμοποιήστε διακοσμητικά κουτιά αποθήκευσης και τοποθετήστε τα σε ανοιχτά ράφια ή μέσα σε ντουλάπια.

3. Κάντε έναν τοίχο μαυροπίνακα

Αντί να περιμένετε το αναπόφευκτο, δώστε στα παιδιά το δικό τους χώρο για να γράφουν στους τοίχους. Δεν είναι μόνο μια εξαιρετική δημιουργική διέξοδος, αλλά και ένας τρόπος να ανανεώνετε συνεχώς το σαλόνι σας!

4. Δημιουργήστε έναν τοίχο «γκαλερί» με την τέχνη τους

Δημιουργήστε έναν τοίχο γκαλερί στο σαλόνι σας για τα «έργα τέχνης» των παιδιών σας με vintage κορνίζες ή με εκείνες που βρήκατε στη σοφίτα της γιαγιάς σας.

Η ποικιλία στους τύπους και τα μεγέθη των πλαισίων θα δημιουργήσει ένα cozy κλίμα.

5. Φτιάξτε έναν χώρο μόνο για εκείνα

Ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα καθιστικό φιλικό προς τα παιδιά είναι να τους δώσετε το δικό τους χώρο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κρατάτε όλα τα παιχνίδια και τα βιβλία σε έναν χώρο με εκείνα να ξέρουν ότι εκεί είναι το safe place τους.

Πηγή: tinybeans.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved