Έχεις ξύλινο δίσκο; Πώς θα γίνει το καλύτερο πασχαλινό διακοσμητικό στο τραπεζάκι του σαλονιού

Πώς θα διακοσμήσετε εύκολα και με ελάχιστο budget έναν ξύλινο δίσκο.

Μαργαρίτα Νικολάου
Έχεις ξύλινο δίσκο; Πώς θα γίνει το καλύτερο πασχαλινό διακοσμητικό στο τραπεζάκι του σαλονιού
Bigstock

Η άνοιξη είναι εδώ και βρισκόμαστε μια ανάσα μακριά από το Πάσχα. Ήρθε η στιγμή να διακοσμήσετε το σπιτικό σας πασχαλινά. Φίλοι θα έρθουν και θα φύγουν και είναι η ευκαιρία να το κάνετε χαρούμενο και εορταστικό, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Αν πάλι δεν τα πάτε καλά με την πασχαλινή διακόσμηση, δεν έχετε παρά να διακοσμήσετε εκείνο τον ξύλινο δίσκο που έχετε καταχωνιασμένο στο ντουλάπι ή στο τραπεζάκι του σαλονιού.

Κι όμως, ακόμη και ένας δίσκος στην άκρη του coffee table σας θα κάνει τη διαφορά και θα τραβήξει τα βλέμματα.

Πώς όμως θα διακοσμήσετε τον δίσκο σας -ειδικά όσοι αποφασίσετε να το κάνετε πρώτη φορά και δεν έχετε διακοσμητικά σε κάποιο κουτί στην αποθήκη; Παρακάτω έχουμε μαζέψει μερικές όμορφες ιδέες και που σίγουρα θα τις λατρέψετε.

Πασχαλινές ιδέες διακόσμησης ξύλινων δίσκων

1. Πάρτε ένα βάζο και βάλτε μέσα μερικές τουλίπες. Έπειτα βάλτε πασχαλινά διακοσμητικά όπως υφασμάτινα ή πορσελάνινα κουνελάκια καθώς επίσης και κεριά.

2. Αν έχετε λευκές κανάτες, χρησιμοποιήστε τις ως βάζα και βάλτε μέσα ανοιξιάτικα λουλούδια, όπως τουλίπες. Αν έχετε και μερικά ξύλινα πασχαλινά διακοσμητικά, μπορείτε να τα βάλετε επίσης, μέσα στον δίσκο.

3. Αγοράστε ένα μικρό γλαστράκι λεβάντας και βάλτε το μέσα στον ξύλινο δίσκο. Μετά ολοκληρώστε τη διακόσμηση με μερικές φωλιές, κουνελάκια και πασχαλινά αβγά.

4. Αν έχετε βάσεις κεριών, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε πασχαλινά έναν ξύλινο δίσκο. Βάλτε επάνω τους μερικά ψεύτικα φυτά και ακουμπήστε επάνω ξύλινα κουνελάκια, αυγά ή ό,τι άλλα πασχαλινά διακοσμητικά θέλετε. Ολοκληρώστε τη διακόσμησή σας με ένα λευκό μεγάλο κομπολόι και ένα κερί.

5. Αγοράστε μερικά μικρά κασπό με τεχνητά φυτά που θα βάλετε στον δίσκο μαζί με μερικά κίτρινα πουλάκια και αβγά σε παστέλ χρώματα. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε και μια μικρή επιγραφή με ένα πασχαλινό μήνυμα.

6. Οι ξύλινοι δίσκοι να θυμάστε συνδυάζονται με τα πάντα. Όλα τα γήινα χρώματα τους πάνε, γι' αυτό και όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία, μια γλάστρα και ένα κερί σε λαδί απόχρωση και μια λευκή κανάτα με λευκά και ροζ τριαντάφυλλα, είναι ακόμη μια όμορφη ιδέα διακόσμησης.

7. Αν έχετε βαρεθεί τον ξύλινο δίσκο σας, μπορείτε να τον μεταμορφώσετε σε λευκό με χρώμα κιμωλίας. Βάψτε τον και έπειτα βάλτε μερικά τεχνητά φυτά και λευκά διακοσμητικά, όπως κουνελάκια και αβγά.

8. Αν σας αρέσει η απλότητα, 2-3 λευκά διακοσμητικά πορσελάνινα αβγά και 3 κεράκια αρκούν για να διακοσμήσετε πασχαλινά έναν ξύλινο δίσκο.

9. Ακόμη μια ιδέα για λευκό δίσκο. Όπως μπορείτε να δείτε τα μόνα που ξεχωρίζουν είναι τα φυτά και τα κλαδιά στο λευκό βάζο.

10. Βάλτε στον ξύλινο δίσκο σας ξύλινα διακοσμητικά και κλαδιά. Όπως μπορείτε να δείτε, ακόμη και το πιο απλό είναι εξίσου εντυπωσιακό.

11. Αν έχετε βάζα, μπορείτε να τα τοποθετήσετε μέσα στον ξύλινο δίσκο σας. Δεν χρειάζεστε πασχαλινά διακοσμητικά. Ένα μπουκέτο με πολύχρωμες τουλίπες, αρκεί για να βάλετε χρώμα στο σπιτικό σας.

12. Ένα κασπό με φυσικό ή τεχνητό φυτό, 2-3 κουνελάκια και μια επιγραφή αρκούν για να βάλετε ένα πασχαλινό διακοσμητικό επάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved