Πέντε αρωματικά φυτά για το μπαλκόνι σας την άνοιξη

Τα αρωματικά φυτά θα δώσουν ζωντάνια στο μπαλκόνι σας και όχι μόνο.

Πέντε αρωματικά φυτά για το μπαλκόνι σας την άνοιξη

Κοριτσάκι ποτίζει τα αρωματικά φυτά.

Bigstock

Τα αρωματικά φυτά δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, είναι οικονομικά και η εποχή αυτή είναι η ιδανική για να δοκιμάσετε να καλλιεργήσετε τα δικά σας. Κατ’ αρχάς θα έχετε ολόφρεσκα μυρωδικά που μπορείτε να χρησιμοποιείτε στις συνταγές σας και επιπλέον είναι ένας τρόπος να δώσετε στο μπαλκόνι σας χρώμα και ζωντάνια.

Ιδού οι προτάσεις μας.

Δεντρολίβανο

dentrolivano.jpg

Δεντρολίβανο

Unsplash.com / Julian Hochgesang

Είναι εντομοαπωθητικό και δίνει στα φαγητά υπέροχο άρωμα και γεύση. Χρειάζεται πότισμα δύο φορές την εβδομάδα, εκτός και αν μόλις το έχετε μεταφυτεύσει, οπότε το πότισμα πρέπει να είναι πιο συχνό μέχρι να ριζώσει στο φρέσκο χώμα. Τοποθετήστε το σε σκιερό και ημισκιερό μέρος για να το προστατέψετε από τον ήλιο.

Βασιλικός

Βασιλικός

Bigstock

Ο βασιλικός είναι από τα πιο δημοφιλή αρωματικά φυτά. Η άνοιξη είναι η εποχή που ευδοκιμεί καθώς δεν αντέχει στις πολύ χαμηλές και στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Βάλτε το σε σκιερό μέρος που θα προστατεύεται από τον αέρα και την άνοιξη ποτίζετέ τον κάθε 2 με 3 μέρες. Το καλοκαίρι το πότισμα πρέπει να είναι πιο συχνό, κάθε 1 με 2 μέρες.

Κόλιανδρος

https://www.instagram.com/p/CrOikiKJls9

Μία ακόμα επιλογή είναι ο κόλιανδρος. Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να τον φυτέψετε και η βλάστησή του διαρκεί περίπου επτά με δέκα μέρες.

Άνηθος

https://www.instagram.com/p/4Uvga8QX5A

Το μυρωδικό που ταιριάζει τέλεια με τα λαδερά φαγητά, τα αυγά και γενικά τα μεσογειακά φαγητά. Καλλιεργήστε το σε βαθιά γλάστρα και ποτίστε το απευθείας στη ρίζα και όχι στο φύλλωμά του. Τοποθετήστε το σε σκιερό μέρος, σε σημείο που να είναι προστατευμένο από τον ήλιο και τον αέρα.

Μέντα

https://www.instagram.com/p/CEnT1eZjXOj

Ένα ακόμα αρωματικό φυτό που έχει υπέροχη μυρωδιά και γεύση. Χρειάζεται πότισμα δύο φορές την εβδομάδα και κάθε δύο μέρες το καλοκαίρι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved