Μικρό παιδικό δωμάτιο για δύο αδέλφια - Ιδέες διακόσμησης και οργάνωσης του χώρου

Το μικρό παιδικό δωμάτιο μπορεί να  λειτουργικό ακόμα κι όταν το μοιράζονται τα αδέλφια.

Μικρό παιδικό δωμάτιο για δύο αδέλφια - Ιδέες διακόσμησης και οργάνωσης του χώρου
Bigstock

Συχνά τα αδέλφια μοιράζονται το ίδιο παιδικό δωμάτιο καθώς δεν υπάρχει τρίτο δωμάτιο στο σπίτι.

Το γίνεται όμως όταν είναι μικρό και πρέπει να καλύπτει τις βασικές ανάγκες του κάθε παιδιού;

Σήμερα λοιπόν θα δούμε, έξυπνες και πρακτικές ιδέες για το πώς να διακοσμήσετε το μικρό παιδικό δωμάτιο ώστε να είναι λειτουργικό.

Η σωστή αποθήκευση, τα πολυλειτουργικά έπιπλα που εξυπηρετούν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες ενός παιδιού και η ευφάνταστη διακόσμηση είναι τρία βασικά στοιχεία που πρέπει να έχετε κατά νου.

https://www.instagram.com/p/CHnNwjwFtbi

Σωστή αξιοποίηση χώρου

Εκμεταλλευτείτε ως χώρο αποθήκευσης τους τοίχους (από το δάπεδο μέχρι την οροφή). Με τον τρόπο αυτό θα τακτοποιείτε από παιχνίδια και βιβλία μέχρι ρούχα και παπούτσια. Το ξύλο είναι μια καλή επιλογή ειδικά σε παστέλ αποχρώσεις.

Κεφαλάρι κρεβατιού ως κομοδίνο

Αξιοποιήστε το χώρο πάνω από τα κρεβάτια των παιδιών για κομοδίνα που θα έχουν όμως επαρκή αποθηκευτικό χώρο. Ειδικά θα ήταν αν γινόταν χωνευτά μέσα στον τοίχο.

Καλάθια αποθήκευσης

Τα καλάθια, μικρότερα ή μεγαλύτερα, δεν είναι βολικά μόνο για την αποθήκευση παιχνιδιών αλλά και των παπουτσιών, των βιβλίων, κ.ο.κ. Επίσης, μετακινούνται εύκολα και αυτό είναι ιδιαίτερα πρακτικό.

https://www.instagram.com/p/CEmgVMJgek6

Γραφείο για δύο

Το κάθε παιδί είναι σημαντικό να έχει το γραφείο του. Αν ο χώρος δεν το επιτρέπει, επιλέξτε κουκέτα ως κρεβάτι και χρησιμοποιείστε το ελεύθερο τοίχο για να φτιάξετε ένα γραφείο που θα στηρίζετε στον τοίχο.

Για να δείτε στην πράξη τι επιλογές έχετε για το παιδικό δωμάτιο που είναι μικρό ρίξτε μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved