Κοινό παιδικό δωμάτιο για αγόρι και κορίτσι: Έξυπνες ιδέες να το διακοσμήσετε

Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο που είναι κοινό για αγόρι και κορίτσι, όμως, υπάρχουν λύσεις.

Κοινό παιδικό δωμάτιο για αγόρι και κορίτσι: Έξυπνες ιδέες να το διακοσμήσετε
Bigstock

Τα αδέλφια συνήθως θέλουν να έχουν το δικό τους δωμάτιο, πόσο μάλλον αν είναι διαφορετικού φύλου.

Κάτι τέτοιο όμως, δεν είναι πάντα εφικτό, ειδικά όταν δεν υπάρχει επαρκής χώρος στο σπίτι για ξεχωριστά δωμάτια.

Σε αυτή την περίπτωση οι γονείς καλούνται να βρουν έξυπνες λύσεις προκειμένου να κάνουν τη συνύπαρξη αρμονική και λειτουργική.

https://www.instagram.com/p/Ci-9JeTjpyA

Κουκέτες

Οι κουκέτες έχουν αρκετά πλεονεκτήματα, όπως ότι προσφέρουν μια αίσθηση ιδιωτικότητας, καθώς το κάθε παιδί είναι στο κρεβάτι του χωρίς να βλέπει το ένα το άλλο. Επίσης, εξοικονομούν χώρο κι έτσι τα παιδιά μπορούν να τον εκμεταλλευτούν για άλλα έπιπλα, όπως γραφείο.

https://www.instagram.com/p/CFo-tyVncM3

Χρώματα

Έχετε την επιλογή να επιλέξετε ουδέτερα χρώματα αποφεύγοντας το κλασικό ροζ ή μπλε ή να βάψετε την κάθε πλευρά με την αγαπημένη απόχρωση του παιδιού δημιουργώντας έντονες αλλά ταιριαστές αντιθέσεις.

Διαρρύθμιση κρεβατιού σε σχήμα L

Εάν τα παιδιά σας δεν θέλουν κουκέτες σκεφτείτε μια διάταξη σε σχήμα L στην οποία τα κρεβάτια θα είναι σε διπλανούς τοίχους. Αυτή η ρύθμιση παρέχει περισσότερες επιλογές για το «στήσιμο» άλλων επίπλων.

https://www.instagram.com/p/CGYIOwnhdXq

Μαυροπίνακας

Ένας τοίχος από μαυροπίνακα είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για τα δύο παιδιά να ασχοληθούν με τη δημιουργικότητά τους, να διασκεδάσουν και ακόμη και να δεθούν. Επίσης, το κάθε παιδί έχει το χώρο του για να εκφραστεί χωρίς να μαλώνει για το αν είναι δικός τους ή όχι.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε ιδέες για το πώς να διακοσμήσετε ένα παιδικό δωμάτιο για αγόρι και κορίτσι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved