Διακόσμηση υπνοδωματίου: Τα μυστικά για χαλάρωση και καλύτερο ύπνο

  • Τι να προσέξετε στη διακόσμηση του υπνοδωματίου
  • Η κατάλληλη θέση για το κρεβάτι
  • Ποια χρώματα να επιλέξετε και ποια να αποφύγετε
  • Διακόσμηση τοίχου του υπνοδωματίου
  • Φυτά στο υπνοδωμάτιο - Γιατί να τα επιλέξετε
Διακόσμηση υπνοδωματίου: Τα μυστικά για χαλάρωση και καλύτερο ύπνο

Το υπνοδωμάτιο μπορεί να μην είναι ο χώρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας, είναι όμως το δωμάτιο στο οποίο κοιμόμαστε και χαλαρώνουμε. Η διακόσμησή του επηρεάζει τον βαθμό ηρεμίας που μας προσφέρει ο χώρος αυτός, για αυτό και η κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική.

Τι να προσέξετε στη διακόσμηση του υπνοδωματίου

Ας δούμε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε όσον αφορά το κρεβάτι, τα χρώματα που θα επιλέξετε και τα διάφορα διακοσμητικά.

Η κατάλληλη θέση για το κρεβάτι

Το κεφαλάρι του κρεβατιού καλό είναι να ακουμπάει στον τοίχο, καθώς, σύμφωνα και με τις αρχές του Feng Shui, με τον τρόπο αυτό δημιουργείτα η αίσθηση της ασφάλειας. Επίσης, τοποθετήστε έτσι ώστε να υπάρχει ελεύθερο χώρος και από της δύο πλευρές.

Ποια χρώματα να επιλέξετε και ποια να αποφύγετε

Αποφύγετε τα πολύ έντονα χρώματα όπως είναι το κόκκινο ή το πορτοκαλί και προτιμήστε πιο παστελ αποχρώσεις ή χρώματα που έχουν συνδεθεί με την ηρεμία και τη χαλάρωση, όπως είναι το πράσινο και το απαλό κίτρινο.

diakosmisi upnodwmatiou

Διακόσμηση τοίχου

Καλό είναι να μην βαλετε ράφια ή ντουλάπια πάνω από το κρεβάτι. Εκτός από επικίνδυνο, η αίσθηση ότι κάτι βρίσκεται ακριβώς από πάνω σας δεν σας αφήνει να χαλαρώστε πραγματικά.

Για τη διακόσμηση τοίχου, οι έντονες πίνακες μπορεί να σας αρέσουν πολύ, κουράζουν όμως το μάτι και δυσκολεύουν τον ύπνο και τη χαλάρωση. Μπορείτε εναλκατικά να βάλετε πίνακες με κολάζ φωτογραφιών από χαρούμενες οικογενειακές σας στιγμές.

Φυτά στο υπνοδωμάτιο - Γιατί να τα επιλέξετε

Τα φυτά αυξάνουν τη θετική αύρα στο υπνοδωμάτιο, προσφέρουν ηρεμία και "καθαρίζουν" την ατμόσφαιρα. Προτιμήστε φυτά ανθεκτικά, κατάλληλα για εσωτερικούς χώρους που θα δώσουν και μία πιο ιδιαίτερη πινελία στη διακόσμηση του δωματίου.

sanseveria

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @greenwave_plants

Αποφύγετε τα πολλά μαξιλάρια

Τα πολλά μαξιλάρια δημιουργούν μία χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα δεν είναι όμως και τόσο βολικά στην πραγματικότητα. Για έναν άνετο ύπνο, βρείτε το κατάλληλο μαξιλάρι που σας βολεύει και αφήστε τα άλλα στην άκρη ή βγάλτε τα εντελώς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved