Παιδικό πάρτι Halloween: Ιδέες για τον μπουφέ (vid)

  • Halloween: Ποια η ιστορία του;
  • Παιδικό πάρτι γενεθλίων Halloween: Τι μπορείτε να φτιάξετε για τον μπουφέ; -  Ιδέες για αλμυρές και γλυκές λιχουδιές
Παιδικό πάρτι Halloween: Ιδέες για τον μπουφέ (vid)

Έχει το παιδί σας γενέθλια μέσα στον Οκτώβρη; Διοργανώστε του ένα ιδιαίτερο πάρτι γενεθλίων με θέμα το Halloween.

Halloween: Ποια η ιστορία του;

Το Halloween γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου στην Αμερική και πολλές ακόμα Ευρωπαϊκές χώρες. Έχει τις ρίζες του στην αρχαία Κέλτικη γιορτή Samhain. Σύμφωνα με τους Κέλτες, η τελευταία μέρα του Οκτωβρίου σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα, ενώ ταυτόχρονα η αλλαγή της εποχής ήταν μια γέφυρα ανάμεσα στον πάνω κόσμο και στον κόσμο των νεκρών. Πιστεύεται ότι οι ψυχές των ανθρώπων που πέθαναν κατά τη διάρκεια του έτους ψάχνουν να μπουν σ' ένα σώμα για να κερδίσουν την αθανασία. Οι ζωντανοί από την πλευρά τους, ντυμένοι με παράξενα κοστούμια και κάνοντας θόρυβο, προσπαθούν να φοβίσουν και να διώξουν τα πνεύματα.

Σύμφωνα με το έθιμο, το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, τα παιδιά ντύνονται κατά κανόνα κάτι τρομακτικό και επισκέπτονται σπίτια για να μαζέψουν γλυκά, ρωτώντας τους σπιτονοικοκύρηδες το γνωστό «trick or treat» δηλαδή «φάρσα ή κέρασμα;». Τα τελευταία χρόνια το Halloween είναι αρκετά δημοφιλές και στη χώρα μας και μπορεί να αποτελέσει ένα ιδιαίτερο και πολύ εντυπωσιακό θέμα για παιδικό πάρτι.

Παιδικό πάρτι γενεθλίων με θέμα Halloween - Ιδέες για τον μπουφέ

Στο πάρτι με θέμα το Halloween κυριαρχεί το πορτοκαλί χρώμα και η διακόσμηση είθισται να περιλαμβάνει κολοκύθες και άλλα spooky elements όπως φαντασματάκια, αράχνες κ.α.

paidiko parti me thema halloween 7

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @theharvestmoonwitch

Το ιδιο και η τούρτα.

paidiko parti me thema halloween 2

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @casamangocakes

Όσο για τον μπουφέ οι επιλογές σας είναι πολλές. Μπορείτε να φτιάξετε αλμυρές και γλυκές λιχουδιές με εντυπωσιακή διακόσμηση: cake pops, muffins, cupcakes και πολλά ακόμα. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, πώς θα φτιάξετε βήμα-βήμα αλμυρές και γλυκές λιχουδιές σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Φαντασματάκια από ζύμη, λουκανιοπιτάκια-μούμιες, μπισκότα φαντασματάκια, όλα φτιαγμένα από τα χεράκια σας, εύκολα και σε χρόνο dt.



Ακόμα περισσότερες λιχουδιές για τον μπουφέ του παιδικού πάρτι μπορείτε να δείτε και σε ένα δεύτερο βιντεο που βρήκαμε στο YouTube. To βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 135.000.000 προβολές και περιλαμβάνει ευκολες συνταγές για ιδιαίτερα Halloween γλυκίσματα με πρωτότυπη εμφάνιση που θα κλέψουν τις εντυπώσεις.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved