Ιδέες για Halloween pancakes που θα ξετρελάνουν τα παιδιά (εικόνες)

  • Η κλασική συνταγή για pancakes.
  • Φτιάξτε pancakes εμπνευσμένα από το Ηalloween.
Ιδέες για Halloween pancakes που θα ξετρελάνουν τα παιδιά (εικόνες)
Instagram @penelopes_plate_and_play & @eat_run.repeat

Μικροί, μεγάλοι λατρεύουμε τα pancakes. Είναι αφράτα, νόστιμα και μπορούμε να τα συνδυάσουμε με ό,τι γεύσεις θέλουμε από μέλι, σοκολάτα και φρέσκα φρούτα, μέχρι τυρί, αλλαντικά και αυγό.

Η κλασική συνταγή για pancakes

Υπάρχουν διάφορες συνταγές για pancakes. Μία από τις πιο εύκολες και υγιεινές είναι αυτή που σας είχαμε δείξει πρόσφατα με μπανάνα και αυγό. Δεν είναι όμως και η πιο κλασική. Τα παραδοσιακά pancakes φτιάχνονται με αλεύρι, ζάχαρη, γάλα και βούτυρο και ιδού η αναλυτική συνταγή για να τα φτιάξετε κι εσείς στο σπίτι.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας baking powder

Πώς θα τα φτιάξετε:

Ζεστάνετε το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατέψτε με το σύρμα, Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε καλά. Έπειτα προσθέστε το αλεύρι και το baking powder και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και αφού λιώστε, αλείψτε όλη την επιφάνεια του τηγανιού με μία χαρτοπετσέτα. Βάλτε μία κουταλιά από το μείγμα, αφήστε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε το pancake για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Με αυτήν την ποσότητα θα βγουν περίπου έξι pancakes.

Extra tip: Εάν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι για όλες τις χρήσεις, βάζοντας όμως αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και baking powder, τα pancakes θα βγουν ακόμα πιο αφράτα.

pancakes suntagi halloween

Φτιάξτε pancakes εμπνευσμένα από το Halloween

Εκτός από τη γεύση, τα pancakes ξεχωρίζουν και για την εντυπωσιακή εμφάνισή τους. Με απλά υλικά μπορούμε να μετατρέψουμε ένα πιάτο με pancakes σε έργο τέχνης και να κάνουμε κάθε λογής σχέδια, όπως ζωάκια, σούπερ ήρωες ή ακόμα και κολοκύθες και άλλα Halloween elements.

Μία γιορτή άμεσα συνδεδεμένη με τον Οκτώβρη είναι το Halloween, το οποίο γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου στην Αμερική, αλλά και σε πολλές ακόμα ευρωπαϊκές χώρες. Τα τελευταία χρόνια το Halloween είναι πολύ δημοφιλές και στην Ελλάδα, και εάν κι εσείς ανήκετε στους fan του, δοκιμάστε να φτιάξετε ιδιαίτερα και άκρως εντυπωσιακά Halloween pancakes για τα παιδιά. Από τα πιο δημοφιλή σχέδια είναι οι κολοκύθες, τα φαντασματάκια και άλλες τρομακτικες φιγούρες που έχουν την τιμητική τους σε αυτη τη γιορτή.

Ψάξαμε, βρήκαμε και συγκεντρώσαμε στην gallery που ακολουθεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά Halloween pancakes που έχουμε δει. Δείτε τα και πάρτε ιδέες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved