Γεννάτε σε λίγες μέρες; Ετοιμάστε φαγάκι και βάλτε το στην κατάψυξη

Είναι όλα έτοιμα για την άφιξη του μωρού σας;

Γεννάτε σε λίγες μέρες; Ετοιμάστε φαγάκι και βάλτε το στην κατάψυξη

Περιμένετε να περάσουν και οι τελευταίες εβδομάδες. Σε λίγες μέρες θα κρατάτε στην αγκαλιά σας το αγγελούδι σας και όλα είναι έτοιμα για να το υποδεχτούν.

  • Παιδικό δωμάτιο ✔
  • Παιδικά ρούχα ✔
  • Μπιμπερό ✔
  • Επιθέματα για τις θηλές ✔
  • Παιδικό καρότσι ✔
  • Πορτ μπεμπε ή καλαθούνα ✔

Είναι όμως, όλα έτοιμα; Για το μωρό ναι! Για εσάς όμως; Οι πρώτες εβδομάδες με το μωρό στο σπίτι θα είναι εξαντλητικές. Ειδικά αν δεν έχετε καθόλου βοήθεια από τη μαμά σας ή την πεθερά σας στο σπίτι, καθώς όλα θα πρέπει να περνούν από τα δικά σας χέρια. Φροντίδα μωρού και φροντίδα σπιτιού.

Τις πρώτες μέρες θα πρέπει να έχετε ενέργεια, να κοιμάστε καλά και να τρώτε καλά. Πώς θα το επιτύχετε αυτό; Μα φυσικά, αν ξεκουράζεστε και κοιμάστε τις ώρες που κοιμάται και ξεκουράζετε το μωρό σας. «Και καλά» θα πείτε, «Αν εγώ κοιμάμαι; Ποιος θα μαγειρεύει για να τρώω; Ποιος θα κάνει τα υπόλοιπα;».

egkimosini kai proetoimasia fagitou 1

Τις δουλειές ειδικά τις πρώτες εβδομάδες αφήστε τες στην άκρη. Αν πάλι είστε σχολαστική με την καθαριότητα, απλά ζητήστε από τον σύζυγό σας να σας βοηθήσει ή βρείτε μια κοπέλα να σας βοηθάει με τις δουλειές στο σπίτι μια φορά την εβδομάδα.

Όσο για το φαγητό; Εδώ θα πρέπει να φερθείτε έξυπνα. Τώρα που βρίσκεστε στην τελική ευθεία, ετοιμάστε φαγάκια υγιεινά και θρεπτικά από τα χεράκια σας και βάλτε τα στην κατάψυξη. Έτσι θα μπορείτε να έχετε νόστιμο, σπιτικό φαγάκι ανά πάσα ώρα και στιγμή όχι μόνο για εσάς την ίδια, αλλά και για το δεύτερο και τρίτο παιδί σας (αν υπάρχουν και άλλα παιδιά στην οικογένεια).

Τι μπορείτε να μαγειρέψετε;

Φτιάξτε κοτόπουλο πανέ: Ετοιμάστε το κοτόπουλο, πανάρετε το και ψήστε το στο φούρνο. Μέχρι να κάνετε ένα ντουζάκι ή μέχρι να θηλάσετε το μωρό, θα είναι έτοιμο.

Μπιφτέκια: Ζυμώστε τα και χωρίστε τα σε μερίδες. Ειδικά αν έχετε κι άλλα παιδιά στο σπίτι, αυτό θα σας «λύσει» τα χέρια.

Φασολάκια λαδερά: Μαγειρέψτε τα φασολάκια σας, αφήστε τα να κρυώσουν και βάλτε τα στην κατάψυξη.

Σούπα με μοσχάρι και λαχανικά: Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία όπως και στα φασολάκια.

Κοτόπουλο με λαχανικά: Μαγειρέψτε το είτε στον ατμό, είτε με λευκή σάλτσα και μόλις κρυώσει βάλτε το στην κατάψυξη.

Τυρόπιτα: Φτιάξτε την πίτα σας, βάλτε τη σε ένα αλουμινένιο ταψί και καταψύξτε τη. Βγάλτε τη όταν θα θέλετε να την ψήσετε.

Πέρα από αυτά τα φαγητά όμως, έχετε και άλλες πιο ελαφριές εναλλακτικές που δεν χρειάζονται προετοιμασία. Όπως για παράδειγμα, να φτιάξετε μια νόστιμη σαλάτα ή φάτε γιαούρτι με φρούτα (αποφύγετε τους ξηρούς καρπούς αν θηλάζετε για τυχόν αλλεργίες).

Το ιδανικό είναι να τρώτε πάντα τα φρεσκότερα και τα ποιο ποιοτικά προϊόντα, ωστόσο την περίοδο της λοχείας και ειδικά τις πρώτες μέρες, αν δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά θα πρέπει να κάνετε την παραπάνω προετοιμασία.

Οδηγίες για ασφαλή ψύξη και απόψυξη

  • Να φυλάτε τα φαγητά σε σκεύη γυάλινα για να μην έρχονται σε επαφή με άλλα τρόφιμα.
  • Τα μαγειρεμένα πουλερικά και κρέατα είναι πιο ανθεκτικά και μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και ένα μήνα στην κατάψυξη.
  • Τα μαγειρεμένα λαχανικά και ψάρια είναι πιο ευπαθή και μπορούν να διατηρηθούν μέχρι δύο εβδομάδες στην κατάψυξη.
  • Τα γαλακτοκομικά προιόντα μπορείτε να τα διατηρήσετε μέχρι μία εβδομάδα στην κατάψυξη.

    Πώς θα τα ξεπαγώσετε

Μην αφήνετε ΠΟΤΕ τα φαγητά να ξεπαγώσουν έξω από τη συντήρηση. Βάλτε τα στο ψυγείο και αφήστε τα να ξεπαγώσουν σιγά-σιγά.

Διαβάστε επίσης:
Εγκυμοσύνη και άσκηση: Οδηγίες ασφαλείας, πλεονεκτήματα και οδηγός ασκήσεων

Νεύρα στην εγκυμοσύνη: 10 τρόποι για να τα καταπολεμήσετε και να χαλαρώσετε

Εγκυμοσύνη και ξινίλες: Πώς μπορείτε να ανακουφιστείτε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved