8η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Οι αλλαγές στο σώμα και στο έμβρυο

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος δραματικών αλλαγών, σωματικών και συναισθηματικών.

8η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Οι αλλαγές στο σώμα και στο έμβρυο

Η διάθεσή σας μπορεί να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη από αγαλλίαση και ευτυχία σε δάκρυα και κατάθλιψη, και ίσως ανακαλύψετε ότι είστε πιο ευερέθιστη απ΄ ότι συνήθως.

Μπορεί να έχετε εκνευριστεί από συμπτώματα που δεν υποχωρούν, όπως πόνο στο στήθος, μεταπτώσεις της διάθεσης και ναυτία ή μπορεί αν είστε από τις τυχερές που δεν έχουν καθόλου συμπτώματα.

Το δεύτερο τρίμηνο τα περισσότερα συμπτώματα υποχωρούν και θα ξαναβρείτε τον εαυτό σας.

Μέχρι τότε αποφεύγετε διεγερτικά όπως η καφεϊνη και το κυριότερο, φροντίστε να κοιμάστε αρκετά και αποδεχτείτε ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά.

Pregnancy week 8

8η εβδομάδα- Ανάπτυξη εμβρύου

Στις 8 εβδομάδες περίπου το μωρό μοιάζει με μικρό ανθρωπάκι, με διακριτά άκρα, χέρια και πόδια με δάχτυλα και πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προσώπου.

Τώρα αρχίζει να διαμορφώνεται και να αναπτύσσεται ο εγκέφαλός του που είναι ακόμα πολύ απλός και τα νεύρα του λειτουργούν σε βαθμό ώστε να μπορεί να κάνει κάποιες κινήσεις.

Στις 8 εβδομάδες το μωρό σας θα έχει ρουθούνια και σχηματισμένη μύτη και διακριτό επάνω χείλος. Θα διαφαίνεται και το πιγούνι του ενώ θα σχηματίζονται οι απαρχές των νεογιλών δοντιών του στις σιαγόνες. Επίσης τα αυτιά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται γρήγορα όπως και το εξωτερικό μέρος του αυτιού κοντά στο κεφάλι. Παράλληλα μπορούμε πλέον να διακρίνουμε ξεκάθαρα τα μάτια του.

Μπορεί να ανταποκριθεί στο άγγιγμα αν και είναι πολύ νωρίς για να νιώσετε τις κινήσεις του. Έρευνες υποδηλώνουν ότι αναπτύσσει και αισθητήρες πόνου και θα μπορεί σύντομα να νιώσει κι αυτό πόνο. Όλα σχεδόν τα όργανα του μωρού είναι στη θέση τους και θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και να γίνονται πιο περίπλοκα σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Διαβάστε επίσης

8η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Όλα όσα θέλει να ξέρει μία εγκυμονούσα
Εγκυμοσύνη ανά εβδομάδα: 8η εβδομάδα της κύησης

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved