8η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Όλα όσα θέλει να ξέρει μία εγκυμονούσα

Τι είδους αλλαγές συμβαίνουν στο έμβρυο κατά την 8η εβδομάδα εγκυμοσύνης ; Πόσο μεγάλο είναι το μωρό, τι μπορεί να δείξει ο υπέρηχος;

8η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Όλα όσα θέλει να ξέρει μία εγκυμονούσα

Αυτά κι άλλα παρόμοια είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτουν οι μέλλουσες μητέρες.

Η 8η εβδομάδα της εγκυμοσύνης αρχίζει με τη συμπλήρωση 7 εβδομάδων και 0 ημερών και λήγει με τη συμπλήρωση 7 εβδομάδων και 6 ημερών από την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου.

Πόσο μεγάλο είναι το μωρό στη 18η εβδομάδα εγκυμοσύνης
Με τη συμπλήρωση της 8ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης το έμβρυο έχει μήκος από 11 έως 14 χιλιοστά του μέτρου. Στο στάδιο αυτό της εγκυμοσύνης αρχίζει ο σχηματισμός των πνευμόνων. Επίσης συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και η ανάπτυξη του εγκεφάλου.

pregnancy week8 20150721111920.jpg q75dx720y432u1r1ggc

Τι νιώθετε στη 18η εβδομάδα εγκυμοσύνης
Κατά τη διάρκεια της 8ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης αρχίζει και ο σχηματισμός των γεννητικών οργάνων του εμβρύου. Όμως είναι νωρίς ακόμα για να ρωτήσετε τον θεράποντα ιατρό, αν πρόκειται για αγόρι ή κορίτσι, την ώρα που σας εξετάζει με υπερηχογράφημα.

8weeks

Τι άλλο συμβαίνει στην 8η εβδομάδα εγκυμοσύνης
Στο στάδιο αυτό έχουμε το σχηματισμό του άνω χείλους και της μύτης του εμβρύου.
Τόσο τα άνω άκρα, όσο και τα κάτω άκρα μακραίνουν ακόμα περισσότερο, ενώ αρχίζουμε να ξεχωρίζουμε την άκρα χείρα, το χέρι δηλαδή, και τον άκρο πόδα, δηλαδή το πόδι, στα οποία μάλιστα εντοπίζουμε και μικρά δάκτυλα, τα οποία είναι όμως στο στάδιο αυτό συγκολλημένα μεταξύ τους μέσω μιας λεπτής μεμβράνης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved