Πώς θα προετοιμάσετε το στήθος και τις θηλές σας για το θηλασμό

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Ο θηλασμός είναι ο τρόπος με τον οποίο έχει προβλέψει η φύση να τραφεί το νεογέννητο μωρό σας.

Πώς θα προετοιμάσετε το στήθος και τις θηλές σας για το θηλασμό

Το μητρικό γάλα είναι το κύριο φαγητό για το μωρό σας κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών ή του πρώτου έτους. Ο γιατρός και μόνον εκείνος μπορεί να σας συμβουλέψει αν θα δώσετε κάποιο συμπλήρωμα γάλακτος στο μικρό σας ή πότε θα αρχίσει να τρώει και άλλα πράγματα εκτός από το γάλα.

Για κάποιες γυναίκες ο θηλασμός είναι εύκολος και για κάποιες άλλες όχι. Πολλές είναι οι μαμάδες που αναφέρουν ότι μέχρι να «πιάσει» το νεογέννητο μωράκι τους τη θηλή δυσκολεύτηκαν πολύ. Υπάρχουν όμως αρκετοί τρόποι για να προετοιμάσει μια εγκυμονούσα το στήθος της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ώστε να είναι έτοιμο μόλις το μωρό γεννηθεί.

Πώς να προετοιμαστείτε για θηλασμό

Αν και το σώμα μιας εγκύου προετοιμάζεται ήδη για το θηλασμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όταν έρχεται η στιγμή του θηλασμού πολλά μωράκια δυσκολεύονται. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν σύμφωνα με τους ειδικούς:

  • Να κάνετε μασάζ στο στήθος σας με χλιαρό νερό ενώ κάνετε ντουζ.
  • Να χρησιμοποιείτε κρέμα στις θηλές σας
  • Κάποιοι γιατροί προτείνουν οινόπνευμα για να σκληρύνουν οι θηλές, όμως η καλύτερη και πιο φυσική τεχνική για να σκληρύνουν οι θηλές είναι να τις εκθέτετε για λίγη ώρα (και όσο αυτό είναι εφικτό) στον ήλιο και τον αέρα.
thilasmos 3

Επίπεδες ή εισέχουσες θηλές, θα μπορέσω να θηλάσω;

Η απάντηση και στις δύο περιπτώσεις έιναι «Ναι!». Εάν παρόλα αυτά μια νέα μαμά δυσκολευτεί να θηλάσει υπάρχουν αρκετές λύσεις, σύμφωνα με την Δρ. Άννα Πατσούρου.

Χρήση νιπλέτας
Η συσκευή NIplette, είναι εγκεκριμένη από τη Βασιλική Ακαδημία Πλαστικής χειρουργικής της Αγγλίας και υποκαθιστά την εγχείρηση. Με 8αρη χρήση, σε τρεις μήνες κάνει κάθε εισέχουσα θηλή να προεξέχει. Η χρήση της, απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γιατί μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις και πρόωρο τοκετό.

Κοχύλια θηλασμού
Τα κοχύλια δημιουργούν μια ελαφρά αρνητική πίεση στη θηλή και είναι ανώδυνα. Αν τα φοράτε για πολλές ώρες οι θηλές σας θα αρχίσουν να προεξέχουν.

Ασκήσεις Hoffman στη θηλή
Πριν από το θηλασμό κάνετε την εξής άσκηση στη θηλή: Στη φορά ενός νοητού σταυρού, πιάστε τη θηλή με τον αντίχειρα και το δείκτη και τραβήξτε την προς τα έξω. Επαναλάβετε στον άλλο άξονα του σταυρού για 1-2 λεπτά και όσο δε σας είναι δυσάρεστο. Κάντε το ίδιο και στο άλλο στήθος. Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε φορά πριν θηλάσετε.

Ψευτοθηλές
Αρχίζοντας να θηλαζετε με ψευτοθηλές, η θηλή διατείνεται μέσα από αυτές. Αφού το μωρό θηλάσει για 5 λεπτά, αφαιρέστε την. Με λίγη τύχη η θηλή θα παραμείνει προς τα έξω και το μωρό θα πιάσει και θα θηλάσει από αυτήν.

Διαβάστε επίσης:
Τι προβλέπει ο νόμος για το θηλασμό σε δημόσιο χώρο
Η σημασία του μητρικού θηλασμού (βίντεο)
Υπέροχες φωτογραφίες δημόσιου θηλασμού που σπάνε τα ταμπού (pics)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved